Teivon Magic Monday -raveissa kaksi ohjastajaa nappasi kaksi ykkössijaa

Teivossa ravattiin maanantaina Magic Monday -ravit. Yhdessä Lappeenrannan kanssa ajetun Toto65-kierroksen voittajia olivat Teivon osalta Callela Socrates, Selene Lune ja Indyana Joness. Ohjastajista Hannu Hietanen ja Olli Koivunen kaarsivat voittajaesittelyyn kahdesti. Hietasen voittoajokit olivat Indyana Joness ja Meno-Wille. Koivunen puolestaan ajoi ykkössijat Selene Lunella ja Motivated Secondilla.

Meno-Willelle uran ensimmäinen voitto

Ravien avauslähdössä paras oli Hannu Hietasen ohjastaja ja valmentama Meno-Wille. Ruuna juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä jyräsi 600 jäljellä kärkipaikalle. Maalisuoralla Meno-Wille sai tiukkaa haastetta, kun Isosalon Into ja Patulaine vyöryivät rinnalle, mutta piti kuitenkin 32-lopetuksessa niukkaan voittoon. Kärkisija oli Meno-Willelle uran ensimmäinen.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Isosalon Into hyökkäsi maalisuoran alussa kolmannelle radalle ja jyräsi lopussa voittokamppailuun, jääden kuitenkin niukasti kakkoseksi. 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ilman vetoapua jäänyt Patulaine kamppaili sitkeästi kolmanneksi. Keulassa ravannut pelisuosikki Vieski menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja jäi lopulta neljänneksi. Hiekan Hohto laukkasi maalisuoralla neljänneltä radalta ja menetti siihen ainakin nelossijan.

Motivated Second hallitsi tapahtumia piikkipaikalta

Toisessa lähdössä paras oli Olli Koivusen ohjastama Motivated Second. Tamma eteni ensimmäisen takasuoran avautuessa kärkeen ja kellotti väliajoin 17,0 – 21,0 – 21,0. Maalisuoralla 13-lopetuksessa Anne Kankaan valmennettava vastaili niukkaan, mutta varsin hallittuun voittoon. Ykkössija oli Motivated Secondille uran viides.

Alkumatkan johtanut Bernetta nousi 600 jäljellä toiselle radalle ja kiritti lopussa hyvin voittajaa. Päätöskierroksen alussa porukan hännillä sisäradalta toiselle radalle noussut Like Fatal Love sai 600 jäljellä vetoapua ja jatkoi 2. ulkona. Maalisuoralla Kim Åkerlundin ajokki nousi kolmannelle radalle ja lopetti kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. sisälle päässyt Alws Lily seuraili neljänneksi. Sisäradalta hieman liian myöhään tilat löytänyt Explosive Diablo lopetti terävästi, mutta jäi niukasti ulos rahoilta.

Pate Pollea jyräsi johtavan rinnalta kärkeen

Kolmannessa lähdössä voittoon ravasi Jarmo Saarelan ohjastama Pate Pollea. Ruuna juoksi toista rataa ilman vetoapua ja jyräsi maalisuoralla 28-lopetuksessa väkisin ohi keulassa juosseesta Meno-Wilhosta. Voitto oli Martti Hämäläisen valmennettavalle uran neljäs.

Keulassa väliajoin 33,0 – 31,5 – 32,5 kellottanut Meno-Wilho kamppaili 28-lopetuksessa kakkoseksi. Lähtösuoralla laukannut Tuurin Elli eteni jatkossa 2. ulos, mistä iski maalisuoralla kirikaistoille ja tuli vauhtinsa pitäen perille saakka, ollen kolmas maalissa. Maalisuoran alussa porukan hännillä laukannut Taika-Trombi otti kulisseissa pienessä lähdössä viimeiset rahat, kun myös Kirihai otti maalisuoralla laukan.

Karlo kamppaili keulahevosen ulkopuolelta ykköseksi

Ravien neljäs lähtö meni Seppo Markkulan ohjastaman Karlon nimiin. Ruuna kiertyi reilut 1400 metriä ennen maalia toisen radan veturiksi, missä alkoi loppukaarteessa hankkia yliotetta keulahevosesta. Maalisuoralla Karlo hallitsi tapahtumia vakuuttavaan tyyliin ja otti uransa yhdeksännen voiton. Ruunan valmennuksesta vastaa Janne Bährend.

Loppukaarteessa 3. ulkoa kiritilat löytänyt Eetu Rols lopetti hyvin kakkoseksi. Viimeisen takasuoran alussa porukan hänniltä kolmannen kiertoon lähtenyt I.P. Vapari jatkoi loppukaarteessa taipuvan takaa neljännelle radalle ja tuli hankalista asemista hyvin perille, riittäen kolmanneksi. Kaksi kierrosta ennen maalia johtoon edennyt Puhti-Veikko putosi keulapaikalta lopussa neljänneksi. Koivun Tähti jäi edellisen taakse vaille kirilatua. Jonkin verran pelieuroja kerännyt Humu-Liisa löysi edellisen takaa kiritilat maalisuoralla ja lopetti ihan asiallisesti kuudenneksi.

Callela Socrates hallitsi tapahtumia keulasta

Viidennessä lähdössä voiton vei Jukka Torvisen ohjastama Callela Socrates. Ruuna avasi hyvin ja kiihdytti keulapaikalle, missä rauhoitti tahtia 11,5-avauksen jälkeen ja kellotti täyden tonnin 14-lukemiin. Maalisuoralla 15-lopetuksessa Callela Socrates vastaili varmaan voittoon. Ykkössija oli Mari Kolkkisen valmennettavalle uran kuudes ja kuluvan kauden toinen.

Amazato kamppaili johtavan rinnalta sinnikkäästi kakkoseksi. Laptop Alley kehitti porukan perältä hyvän kirin ja lopetti kolmanneksi. Loppukurvissa 4. ulkoa kirinsä aloittanut Exceptional tuli asiallisesti maaliin saakka ja oli neljäs. 3. ulkona loppukaarteessa vetämättömässä selässä virunut Knockout Ses löysi vapaat ladut maalisuoralla ja lopetti ihan pirteästi viidenneksi.

Sisäradalta myöhään tilat löytänyt Mayflower kiri taustalla asiallisesti kuudenneksi, mutta jäi ilman rahaa. Myös Curakao löysi kiriluukun liian myöhään, eikä pystynyt asiallisella lopetuksella nousemaan seitsemättä sijaa korkeammalle. Jonkin verran peliäkin kerännyt Taigo Blessed oli 2. sisältä vaisu. Bastian menetti mahdollisuutensa laukan myötä jo ennen lähtölinjaa.

Selene Lune jyräsi kärkeen

Kuudennessa lähdössä paras oli Olli Koivuselle illan toisen voiton tuonut Selene Lune. Tamma juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkeen. Jatkossa Selene Lune hallitsi tapahtumia aivan miten tahtoi ja nappasi kauden toisen voittonsa. Koko uransa puitteissa Harri Koivusen valmennettava on saalistanut jo 38 voittoa.

Loppukaarteeseen tultaessa sisäradan jonon hänniltä toiselle radalle vaihtanut Jugador heitti maalisuoran avautuessa nelossijalta kirikaistoille ja lopetti hyvin kakkoseksi. Loppukaarteessa 2. ulkoa ilman vetoapua jäänyt Conny Sisu meni hetkeä myöhemmin 2. sisälle. Lopussa Seppo Markkulan ajokki nousi jälleen toiselle radalle ja kuittasi kolmosrahat. Pelihevosista Valiant Dream antautui keulapaikalta pahoin ja jäi viimeiseksi.

Indyana Joness ohittamaton piikkipaikalta

Seitsemäs lähtö meni Hannu Hietasen ohjastaman Indyana Jonessin nimiin. Ruuna kiersi ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa ja eteni ensimmäisellä takasuoralla kärkipaikalle. Tiina Koskisen valmennettava kellotti keulassa väliajoin 14,0 – 16,5 – 15,5 ja hallitsi tapahtumia varmoin ottein perille saakka 14-lopetuksessa. Täysosuma oli Indyana Jonessille uran 16:s.

Sisäradan jonossa viidentenä juossut BWT Crusader löysi loppukaarteessa kiritilat ja lopetti vahvasti kakkoseksi. Artico Zack otti 2. sisältä kolmosrahat. Viimeisen takasuoran avautuessa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Vinci Power kiertyi jatkossa toisen radan veturiksi ja kamppaili lopussa kohtalaisesti neljänneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Västerbo Cirkus siirtyi viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä piti taustalla tasaisessa rintamassa viidenneksi.

Bluebird Nash tuli porukan hänniltä asiallisesti perille ja kuittasi viimeiset rahat. Green Keeper U.S. jäi taustalla pussiin. Loppukaarteeseen tultaessa 4. sisältä kiritilat löytänyt Quartam De Victor eteni vahvasti kohti kärkeä, kunnes laukkasi 300 jäljellä. Hyppyyn saattoi palaa ihan kärkipään sijoitus.

Bobbi Jones hallitsi tapahtumia 12-lopetuksessa

Teivon maanantai-ilta paketoitiin Peter Lindroosin ohjastaman Bobbi Jonesin tahdissa. Tamma kiihdytti heti kärkipaikalle, missä kellotti väliajoin 15,0 – 19,0 – 18,0. Maalisuoralla 12-lopetuksessa Bobbi Jones hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin perille saakka ja otti uransa avausvoiton ennätystuloksella 16,9ake. Tamman valmennuksesta vastaa Kalle Roine.

Etusuoran avautuessa 2. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt The Story otti etusuoralla toisen radan veturin paikan. Loppukurvissa Antti Veteläisen ajokki siirtyi johtavan kantaan, mistä nousi maalisuoralla uudestaan toiselle radalle ja kamppaili asiallisesti kakkoseksi. Kierros jäljellä 3. sisältä 2. ulos vaihtanut Dont Say Nay puristi lopussa tasaisesti kolmanneksi.

Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut Summerwind Goljat kiri taustalla neljänneksi. Etukaarteessa 4. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt Filion laskeutui jatkossa toiselle radalle. Maalisuoralla Joni-Petteri Irrin ajokki nousi jälleen kirikaistoille ja lopetti taustalla tasaisesti viimeisille rahoille. Great Hurricane nousi loppukaarteessa taustalla ulkoradoille ja kiri viimeisille rahoille.

HARRI HAAVISTO

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?