Avustusta yksityisteiden kunnossapitoon voi hakea nyt

Raha-avustukset yksityisteiden kunnossapidon vuoden 2020 kustannuksiin ovat haettavissa Ylöjärven tekniseltä lautakunnalta 30.4. mennessä, tiedottaa kaupunki.

(arkistokuva)

Kunnossapidon avustuksiin ovat oikeutettuja ne viralliset tiekunnat, jotka hoitavat itse tiensä kunnossapidon ja joiden vaikutuspiirissä on vähintään yksi talous.

Avustusta maksetaan ainoastaan vakituisen asutuksen osalle yksityistiestä, ei maa- tai metsätalouskäytössä olevalle tai vapaa-ajan asutuksen osalla olevalle tieosalle. Kaupungin avustus on enintään 75 % ja tiekunnan osuus vähintään 25 % tien kunnossapitoluokan mukaisista hyväksytyistä enimmäiskustannuksista.

Yksityistieavustusta haettaessa tulee täyttää ja toimittaa ajantasainen kunnossapitoluokkaselvitys, mikäli tiedot ovat oleellisesti muuttuneet edellisestä selvityksestä.

Yksityiset tiet jaetaan kunnossapitoluokituksen mukaan pisteytyksellä neljään luokkaan ja tämä luokitus määrittelee myönnettävän avustussumman.

Mikäli avustusta ei ole haettu vuoden 2019 kustannuksiin, tulee vuoden 2020 avustushakemuksen liitteeksi liittää kunnossapitoluokkaselvitys sekä ote maanmittauslaitoksen yksityistierekisteristä www.maanmittauslaitos.fi ja Digiroad-tietojen toimittamisesta www.vayla.fi/digiroad.

Avustushakemukset liitteineen on toimitettava määräpäivään mennessä tekniselle lautakunnalle osoitteeseen Räikäntie 3, 33470 Ylöjärvi.

Koronapandemian vuoksi hakemuskaavakkeet kannattaa täyttää ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.ylojarvi.fi/yksityistiet tai toimittamalla sähköpostitse osoitteeseen yksityistiet@ylojarvi.fi.

Kaupungin nettisivuilta (www.ylojarvi.fi/yksityistiet) löytyy tarkempaa ohjeistusta avustushakemuksen tekemisestä sekä kaupunginvaltuuston päätös kunnossapitoavustusten maksamisperusteista.

Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, hakemuskaavakkeen voi noutaa teknisen keskuksen asiakaspalvelupisteeltä osoitteesta Räikäntie 3.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?