Pandemiaohjausryhmä: Koronasuositukset pysyvät voimassa maaliskuun alkuun

Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut epävakaana, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Ilmaantuvuus on kuluneiden kahden viikon ajalta 46 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin testituloksista on nyt 1,3 prosenttia. Sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla lisääntynyt. Muuntoviruksia on toistaiseksi todettu Pirkanmaalla viidessä tapauksessa.

Koska koronatilanne ei ole ratkaisevasti Pirkanmaalla helpottanut, alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina jatkaa voimassa olevia suosituksia 1.3. asti.

Koska koronatilanne ei ole ratkaisevasti Pirkanmaalla helpottanut, alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina jatkaa voimassa olevia suosituksia 1.3. asti. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen alueensa kokoontumisrajoitusten jatkosta myöhemmin tällä viikolla.

Rokotusrekisterin perusteella rokotettujen määrä ei ole merkittävästi kasvanut viikossa. Pirkanmaalla on rokotettu 3,5 prosenttia väestöstä. Jäljellä olevat rokotteet käytetään tällä hetkellä tehosterokotteisiin.

Pandemiaohjausryhmä korostaa, että kun uusia rokotteita saadaan, sairaanhoitopiirin alueella eri kunnissa pyritään tasaiseen etenemiseen väestöryhmittäin. Rokottamisessa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Ylöjärven kaupunki ilmoitti viime viikolla, että koronarokotukset jäävät kolmen viikon tauolle (viikot 5-7) rokotteen toimitusvaikeuksien vuoksi. Myös rokotuksen ajanvaraus laitettiin kiinni. Rokotusaikoja voi varata seuraavan kerran 1. maaliskuuta.

Tartuntoja kotoa, työpaikoilta ja baareista

Viime viikolla todettiin 124 uutta koronatartuntaa. Niistä 87:n lähde pystyttiin selvittämään.

Kuluneen viikon aikana perheiden sisältä saatiin tartunnoista kolmasosa eli yhteensä 29 tartuntaa. Työpaikoilta tuli 22 tartuntatapausta kahdeksalta eri työpaikalta. Baareista ilmeni 10 tartuntaa neljästä eri paikasta. Hoiva- tai hoitoyksiköstä saatiin kahdeksan tartuntaa, kuten myös sukulaisen tai ystävän tapaamisista.

Lasten ja nuorten harrastuksista, kouluista tai päiväkodeista ei tullut viime viikolla yhtään tartuntaa. Ulkomailta tuli vain yksi tartunta, juhlista kaksi ja loput olivat muita yksittäisiä tilanteita.

Edellisviikkoa enemmän tartuntoja on tullut vanhemmille ikäryhmille. Vaihto-opiskelijoiden epidemia Tampereella on rauhoittumassa. Taysin epidemiassa tehdyt seulonnat valmistuvat keskiviikkona.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?