Oletko lahjakas kirjoittaja, etkä ole julkaissut vielä kaunokirjallista teosta tai omakustannetta? Pirkanmaan kirjoituskilpailussa voit voittaa 1 000 euron palkinnon

Pirkanmaan kirjoituskilpailuon käynnissä 28.2. asti. Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun tarkoituksena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen.

Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti. Kummankin sarjan voittaja palkitaan 1 000 euron rahapalkinnolla. Näiden lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Kilpailutekstejä voi lähettää myös PDF-muodossa

Järjestyksessään jo 70. Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumisaika jatkuu helmikuun 2021 loppuun. Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat tänä vuonna näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltola, runoilija, kääntäjä Pekka Kytömäki, kirjailija, käsikirjoittaja Johanna Sinisalo ja dosentti, tietokirjailija Olli Löytty.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumiskäytäntöjä on uudistettu. Kilpailutöitä voi tänä vuonna ensi kertaa toimittaa myös sähköisesti pdf-muodossa e-lomakkeella. Kilpailutöitä voi kuitenkin edelleen toimittaa myös paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin tai postitse osoitteeseen:

Tampereen kaupunginkirjasto, Pirkanmaan kirjoituskilpailu, PL 152, 33101 Tampere

Tekstit kirjoitetaan tietokoneella

Kilpailutekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 liuskaa. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua.

Paperisina toimitettaviin kilpailutöihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan.

E-lomakkeella osallistujan yhteystiedot kerätään automaattisesti erikseen. Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?