Koronarokotukset: Yli 80-vuotiaita aletaan rokottaa terveyskeskuksessa ensi viikolla – Kurun ja Viljakkalan rokotuspäivistä tiedotetaan erikseen

Koronarokotukset aloitettiin Ylöjärvellä 13.1. Tiistaina 26. tammikuuta kaupunki alkaa rokottaa 80 vuotta täyttäneitä omaishoidon ja kotihoidon asiakkaita sekä muita 80 vuotta täyttäneitä (vuonna 1940 ja sitä aikaisemmin syntyneitä).

Rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan itse tai omaisen avustuksella joko puhelimitse tai netissä torstaista 21.1. alkaen.

Tarvittaessa kotihoito ja omaishoito avustavat asiakkaitaan ajanvarauksessa. Kotihoito jakaa lisäksi kirjallisen rokotetiedotteen asiakkailleen, jakelu alkaa 22.1.

Kurussa ja Viljakkalassa tullaan järjestämään rokotuspäiviä, joista kaupunki tiedottaa myöhemmin.

Näin varaat ajan koronarokotukseen:

Saapuminen koronarokotukseen:

  • Koronarokotteet annetaan Ylöjärven terveyskeskuksen itäisessä palvelupiirissä (Mikkolantie 10). Sisäänkäynti tapahtuu B-ovesta eli keskustaa lähimpänä olevasta ulko-ovesta.
  • Terveyskeskus pyytää asiakkaita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen varattua aikaa.
  • Autopaikkoja on varattuna rokotteelle tulijoille B-oven läheisyydessä.
  • Aika tehosterokotukseen varataan ensimmäisellä rokotuskäynnillä. Toinen rokoteannos annetaan noin kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokote on BioNTech-Pfizerin tuottama valmiste.

Varatun koronarokotusajan peruminen:

  • Varatun ajan voi perua netissä eTerveyspalveluissa
  • tai soittamalla rokotusten ajanvarausnumeroon 03 735 6702 tai lähettämällä tekstiviestin normaaliin ajanvarausten peruutusnumeroon 045 7396 5688. Kirjoita peruutusviestiin: PERU, nimesi, syntymäaikasi ja ajanvaraustiedot (päivämäärä ja kellonaika).

Lue myös:

Ylöjärvellä on varmistettu kaksi uutta koronatartuntaa – Edellinen yksi tartunta viime viikon torstailta

Koronarokotukset alkavat Ylöjärvellä: ensimmäiseksi rokotetaan terveyspalvelujen henkilökuntaa

Rokotusjärjestys perustuu asetukseen:

  • Eri väestöryhmien rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen. Korkea ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä.
  • Koronavirusrokote tarjotaan koko maan väestölle. Suomi tavoittelee mahdollisimman hyvää rokotuskattavuutta. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?