Kirkonseudun Kultaniityn kerrostalo- ja rivitalotontit tulivat hakuun

Ylöjärven kaupunki on avannut rakentajille ja rakennuttajille haun Kultaniityn alueella sijaitsevista kerrostalo- ja rivitalotonteista, tiedottaa kaupunki.

Uudet talot tulevat kirjaston (keskellä kuvaa, kolmionmuotoinen rakennus) vasemmalle puolelle, Leijatien ja Koivumäentien kulmaukseen. (Kuva: Jani Saarenpää)

Leijatien ja Koivumäentien kulmaukseen sijoittuvien tonttien asemakaava ja suunnitteluohjeet ovat tavallista tarkemmat, sillä alueen toteutuksesta halutaan laadukas ja ympäristöönsä sopiva.

Luovutettavat tontit:

Kerrostalotontti, kortteli 91 tontti 1, pinta-ala 9 545 m2 sisältäen paikoitusalueen. Rakennusoikeuden kerrosmäärä on 5 100 m2 ja myyntihinta 213 e/kerros-m2.

Rivitalotontit, korttelin 89 tontit 1 ja 2, pinta-alat 4 696 m2 ja 4 300 m2. Rakennusoikeuden kerrosmäärä on yhteensä 3 576 m2 ja myyntihinta 213 e/kerros-m2.

Tontit voidaan myydä tai vuokrata.

– Hakumenettelyn ensimmäisessä vaiheessa hakijoilta pyydetään idealuonnospiirustukset rakennusten julkisivuista ja massoittelusta. Hakemuksessa tulee myös esittää riittävät tiedot yrityksen referensseistä ja toteuttamismahdollisuuksista sekä suunnittelijoiden ammattitaidosta ja kokemuksesta. Laatukilpailuhaun jälkeen valitaan kaupungin tavoitteita parhaimmin toteuttavat yhteistyökumppanit tarkentaviin neuvotteluihin, kertoo tonttiasiamies Jouni Ruokanen kaupungin tiedotteessa.

Kultaniityn alue sijaitsee Ylöjärven ydinkeskustassa Kirkonseudun alueella.

Kultaniityn naapurissa ovat Leija-pääkirjasto, Räikänpuisto ja kirkkopuisto sekä S-market, jota suunnitellaan laajennettavaksi Prismaksi.

Kultaniityn tonttiesitteet ja suunnitteluohjeet ovat ladattavissa kaupungin kotisivuilta www.ylojarvi.fi/rivi-kerros-ja-paritalotontit. Hakuaika päättyy 22.2.2021 kello 15.

Alueen jo olemassaolevia taloja etualalla. (kuva: Jani Saarenpää)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?