Koronarokotukset käynnistyivät Pirkanmaalla tänään

Rokotukset Covid-19 -tautia vastaan käynnistyivät Taysissa tänään maanantaina. Myös Pirkanmaalla noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Ensimmäisenä rokotuksen saa Taysin teho-osaston henkilökunta. Ensimmäisinä vuorossa olivat teho-osaston lääkäri ja hoitaja Taysin työterveyshuollon tiloissa Pirtessä aamuyhdeksältä.

Suomi vastaanotti ensimmäisen erän koronarokotteita tapaninpäivänä. Rokote-erässä on yhteensä 9750 rokotetta, mutta niillä voidaan rokottaa vain 4875 ihmistä. Rokotettaville annetaan ahvistava annos rokotetta kolmen viikon sisällä ensimmäisestä pistoksesta.

Ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Seuraavana vuorossa ovat ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Kolmantena vuorossa on muu väestö.

Koronarokotusten järjestäminen on tartuntatautilain mukaan kuntien vastuulla. THL toimittaa rokotteet kunnille ja ohjeistaa niiden käytössä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?