Taideteos: Tiuravuoren palvelukeskuksessa asuva Matti Suhonen palkittiin

Kulttuuritoimituksen raati on palkinnut Matti Suhosen taideteoksen Kasvoja karanteenista -yhteisötaidenäyttelyn harrastajien sarjassa.

Suhosen teokset ovat saaneet kiitosta ja huomiota aiemminkin. Nyt tuli menestystä valtakunnallisessa taidekilpailussa, joka sai alkunsa keväällä 2020.

Tiuravuoren palvelukeskuksessa asuva Suhonen innostui taideharrastuksesta, kun kaupunki palkkasi yhteisötaiteilija Tuuli Pollarin ohjaamaan viikoittaisia taidehetkiä palvelukeskuksen asukkaille marraskuussa 2018.

Loppuvuoteen 2019 mennessä asukkaiden taideteoksia oli syntynyt niin suuri määrä, että Pollari järjesti yhteisnäyttelyn kirjasto Leijassa. Tänä keväänä Pollari kannusti Suhosta osallistumaan Kasvoja karanteenista -näyttelyyn.

Lue myös: 

Matti Suhosen taideinnostus on puhjennut uuteen kukkaan – Edes halvaantunut käsi ei estänyt miestä piirtämään karikatyyriä omasta naamasta

Matti Suhonen kertoo, että taidetunneilla tehdään taidetta paitsi eri materiaaleista, siellä myös kuunnellaan esimerkiksi runoja. (arkistokuva)

Suhosen teoksen nimi on Hoitaja. Sen mallina on toiminut Pollari. Palkintoraati perusteli valintaansa muun muassa sillä, että teoksesta huokuu lempeä luottamus selviämisestä uudessa ja epävarmassa tilanteessa.

”Maskin läpi näkyvä leveä hymy ja keltainen helminauha hoitajan kaulalla kertovat jatkuvuudesta arkisessa toiminnassa sekä ilosta ja hyvästä mielestä”, palkintoraati summaa.

Tiuravuoren asukkaista myös 91-vuotias Kyllikki, Ritva ja hiljainen Kalevi osallistuivat taideteoksillaan Kasvoja karanteenista -yhteisötaidenäyttelyyn.

Keskiviikkona järjestetyn palkintogaalan voi katsoa netissä Kulttuuritoimituksen sivuilta.

Ylöjärven kulttuuripalvelut ja vanhuspalvelut ovat palkanneet yhteisötaiteilija Tuuli Pollari jatkamaan työtään Tiuravuoren palvelukeskuksessa sekä muissa ikäihmisten hoiva- ja asumisyksiköissä myös vuonna 2021.

Ensimmäisenä vuonna yhteisötaiteilijan palkkaamista Tiuravuoreen tuki Taiteen edistämiskeskus Taike.

Lue myös: 

Kaupunki tarjoaa työhuonetta yhteisötaiteilijalle, joka sitoutuu vetämään taidetunteja vanhuksille

Taiteilija Tuuli Pollari vetää taidepajoja ylöjärveläisille muistisairaille: ”Parasta on, kun tulee hymyjä ja onnistumisen hetkiä”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?