Valtuustoaloitteissa defibrillaattoreita ja kokouskutsuja – Ylöjärvelle halutaan myös uusi pyöräbaana

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti maanantaina valtuustoaloitteen defibrillaattoreiden hankkimiseksi yleisiin tiloihin. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää että Ylöjärven kaupunki hankkii defibrillaattorit kouluihin helposti saavutettaviin paikkoihin, kuten kouluihin. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mukaan kouluihin sijoitettujen maallikkokäyttöön tarkoitettujen defibrillaattoreiden myötä Ylöjärvelle muodostuisi varsin kattava verkosto defibrillaattoreita. Aloitteessa todetaan, että defibrillaattoreiden sijainnista tulisi myös aina tiedottaa lähiseudun asukkaita ja lisätä ne sydäniskurirekisteriin.

Toisessa aloitteessaan vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää, että Ylöjärvellä aloitetaan suoran polkupyöräbaanan suunnittelu ja rakentaminen Ylöjärven ja Tampereen välille. Aloitteessa sanotaan, että nykyinen pyörätie Soppeenmäestä itään kulkee Mikkolantien varress ja sisältää lukuisia risteyksiä autoliikenteen kanssa. Tämän väylän pyöräilijöiden kanssa jakavat jalankulkijat. Aloitteen mukaan risteyksien ja kahden erilaisen kulkutavan sisältämä väylä ei tue sujuvaa ja turvallista liikennettä.

Keskustan valtuustoryhmä jätti peräti neljä valtuustoaloitetta. Ensimmäinen aloite koskee kokouskutsun lähettämistä varajäsenille talousarviota koskeviin infoihin ja seminaareihin. Aloitteen mukaan varajäsenillä ei ole samanlaista mahdollisuutta perehtyä kaupungin talouden tilaan kuin on varsinaisilla jäsenillä. Keskustan valtuustoryhmä esittää, että 1. ja 2. varavaltuutettu kutsutaan jatkossa automaattisesti myös talousarviota koskeviin infoihin ja seminaareihin.

Keskustan valtuustoryhmän toisessa valtuustoaloitteessa halutaan matkailun edistämistä on tehtävän suunnitelmallisesti. Keskusta esittää, että kaupunginhallitus valmistelee matkailumarkkinoinnista päätettäväksi matkailun edistämisen suunnitelman ja nimeää sekä kaupunkimarkkinoinnista että matkailumarkkinoinnista vastaavan henkilön.

Keskustan valtuustoryhmä jätti myös aloitteen, jossa se toivoo, että vapaa-ajan asunnon muuttamisesta vakituiseksi asunnoksi tulee Ylöjärvellä yksinkertaista ja helppoa. Keskustalaiset esittävät, että Ylöjärvellä suhtaudutaan myönteisesti ja kannustavasti vapaa-ajanasuntojen käyttötarkoituksen muuttamiseen vakituiseksi asunnoksi aina, kun se rakennusteknisesti on mahdollista. Keskustan mukaan rakentamisen rajoittamisen ja kieltämisen sijaan Ylöjärven tulisi kannustaa ja mahdollistaa. Vapaa-ajan asuinrakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen pysyvään asumiseen muuttui vuonna 2017. Maankäyttö- ja rakennuslaki muuttui niin, että kunnat voivat halutessaan helpottaa muutosta.

Neljännessä valtuustoaloitteessaan keskustan valtuustoryhmä haluaa kokouspalkkiot ja -korvaukset ajantasaisiksi korona-arjessa. Keskusta esittää, että Ylöjärven kaupungin ohjeistuksia ja sääntöjä ajantasaistetaan ja tarvittaessa muutetaan koronakäytäntöihin sopiviksi kaikkien luottamushenkilöiden osalta ja korvataan omien laitteiden käyttö asianmukaisesti sekä koulutetaan luottamushenkilöitä uusien menetelmien hyödyntämiseen.