Ylöjärveläinen Paula-Sirkka Vähämäki valittiin vuoden 2020 vapaaehtoiseksi 

Vuoden vapaaehtoinen palkittiin tänä vuonna seitsemättä kertaa. Palkinnon vastaanotti Paula-Sirkka Vähämäki Ylöjärveltä.

Paula-Sirkka Vähämäki toimii vapaaehtoisena tukihenkilönä Tampereen mielenterveysseuran kriisikeskus Osviitassa. Hän on osallistunut toimintaan jo 21 vuoden ajan kohdaten asiakkaita sekä kasvotusten että puhelimitse.

Covid-19 -pandemian aikana hän on päivystänyt aktiivisesti kattojärjestö MIELI Suomen mielenterveys ry:n valtakunnallisessa kriisipuhelimessa, ja auttanut purkamaan puhelujonoja tekemällä lisävuoroja.

Palkinnon saamisesta Vähämäki on hämmentynyt, mutta iloinen.

– Vapaaehtoisuus tuo sisältöä ja merkityksellisyyttä elämään. Toivon, että palkinto tekee kriisikeskustyötä tunnetummaksi, ja myös innostaa uusia ihmisiä vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisena riittää, kun on oma itsensä ja tekee parhaansa, eli juuri sen mihin kulloisenakin hetkenä pystyy, hän toteaa.

Poikkeuksellinen vuosi on korostanut vapaaehtoistoiminnan tarvetta, ja palkinnon saajaksi valikoitui uudenlaisen tuen tarpeisiin vastaava vapaaehtoinen. Raati korosti valinnassaan myös Vähämäen sitoutuneisuutta ja pitkäaikaista toimintaa vapaaehtoisena.

Raadin mukaan Vuoden vapaaehtoinen -kisan kymmenen finalistia kuvasivat tänä vuonna hyvin koko vapaaehtoistyön kirjoa.

Kärkeen mahtui toimijoita mielenterveystyön lisäksi muun muassa eläintensuojeluun, seurakunnan toimintaan ja urheiluun liittyvän vapaaehtoistoiminnan parista.

Kansalaisareena ry on jakanut Vuoden vapaaehtoinen -palkintoa vuodesta 2013 lähtien.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?