Influenssarokote alkaa loppua – riskiryhmäläisen perhe ei saa enää rokotetta

Influenssarokotteiden suuren kysynnän vuoksi rokotteita on enää saatavilla vain influenssan riskiryhmiin kuuluville ylöjärveläisille.

(arkistokuva)

Ylöjärven kaupunki on aiemmin tarjonnut maksutonta rokotusta myös riskiryhmään kuuluvien lähipiirille, mutta rokotteiden saatavuusongelmien takia tämä ei ole mahdollista.

Influenssarokotteiden kysyntä on tänä syksynä ollut poikkeuksellisen suurta koko maassa koronapandemian takia. Rokotteet ovat loppuneet sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta että Taysin sairaala-apteekista.

Terveyskioskille suunniteltua rokotuslauantaitapahtumaa 12.12. ei voida järjestää tiukentuneiden koronarajoitusten takia. Terveyskioskilla rokotetaan tuolloin kuitenkin normaalisti riskiryhmiin kuuluvia, mikäli rokotetta on jäljellä.

Ohjeita:

Maksuttomia influenssarokotteita tarjotaan tiistaista 1.12. alkaen vain riskiryhmäläisille. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

Rokotuksia Ei anneta riskiryhmiin kuuluvien lähipiirille, ja heille varatut ajat joudutaan perumaan. Näin taataan rokotteiden riittävyys riskiryhmäläisille. Poikkeuksen muodostavat sellaiset läheiset, joiden kohdalla varsinainen riskiryhmäläinen on estynyt ottamaan rokotuksen (esimerkiksi alle 6 kuukauden ikäinen vauva).

Terveyskeskuksen ja neuvoloiden vastaanotoille jo varatut rokotusajat toteutuvat normaalisti riskiryhmiin kuuluvien osalta.

Riskiryhmiin kuuluvat voivat varata uusia rokotusaikoja vastaanotoille niin kauan kuin rokotetta riittää.

Terveyskioskilla rokotetaan riskiryhmään kuuluvia ilman ajanvarausta niin kauan kuin rokotetta riittää. Kioskilla rokotetaan kaikenikäisiä.

Lisätietoja: www.ylojarvi.fi/rokotukset

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?