Kaupunki on myöntänyt Vastaamon terapiapalveluihin maksusitoumuksia – Tietomurto saattaa koskea myös ylöjärveläisiä asiakkaita

Ympäri Suomea, myös Ylöjärvellä toimiva yksityinen psykoterapiakeskus Vastaamo tiedotti keskiviikkona 21.10. joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Ylöjärven kaupunki kertoo myöntäneensä Vastaamon terapiapalveluihin maksusitoumuksia.

Ylöjärven kaupungin perhe- ja mielenterveyspalvelut on myöntänyt maksusitoumuksen Vastaamon terapiapalveluihin yhteensä parillekymmenelle asiakkaalle. Kaupunki tiedottaa, että näiden asiakkaiden tietoja on saatettu varastaa tietomurrossa, jonka kohteeksi Vastaamo kertoi viime viikon keskiviikkona joutuneensa.

Vastaamo on yhteydessä asiakkaisiin, joita tietomurto koskee. Tietomurron kohteeksi joutuneet asiakkaat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä maksusitoumuksen myöntäneeseen tahoon Ylöjärven perhe- ja mielenterveyspalveluissa, mikäli he tarvitsevat asian käsittelyssä tukea ja apua.

Ylöjärven kaupunki kertoo vaatineensa Vastaamolta selvityksen tapahtuneesta sekä ryhtyneensä viipymättä muihin tilanteen edellyttämiin toimiin.

Toimi näin, jos tietojasi on levitelty:

  • Jos havaitset, että tietojasi on levitetty tai olet saanut tietomurtoon liittyvän kiristysviestin, tee rikosilmoitus poliisille.
  • Älä vastaa kiristysviestiin tai maksa kiristäjälle. Rikosilmoituksen voi tehdä poliisin verkkosivuilla tai käymällä poliisin toimipisteessä.
  • Tietomurron uhreille löytyy tietoa, tukea ja ohjeita kootusti tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylläpitämältä Tietovuotoapu-sivustolta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?