Vuoden yrittäjänä palkittu Tommi Järvinen: Bat.Power Oy:stä on tehty monia ostotarjouksia

Vuoden yrittäjä -palkinnon pokannut Bat. Power Oy:n isä Tommi Järvinen vakuuttaa, ettei hänestä tule milloinkaan sohvaperunaa. Hänen mielestään autotallit ovat maailman parhaita yrityshautomoita. Nyt jo 29-vuotias ja runsaat 20 miljoonaa euroa liikevaihtoa takova tukkukauppa aloitti toimintansa vuonna 1991 yhden miehen yrityksenä autotallissa. Yrittäjä tunnetaan alansa ainoana kotimaisena ja yksityisenä toimijana. Ideapipossa riittää kehitysaihioita; nyt katseet ovat LED-valobisneksessä.

Tommi Järvinen nauttii työstään. Bat. Power Oy:n kilpailijat seuraavat tarkasti yksityisomisteista maahantuojaa ja tukkuliikettä, jolla on Ylöjärvellä hehtaarin suuruinen logistiikkakeskus. Järvinen tuntee bisneksensä kautta maailman kärkibrändit.

Tommi Järvisen luoma Bat. Power Oy on hyvin kiinnostava yritys, josta on tehty jo lukuisia ostotarjouksia. Liki kolme vuosikymmentä firmaansa kehittänyt ja kasvattanut puurtaja aikoo pitää ohjakset käsissään niin pitkään, kun hänen ajatuksensa juoksee kirkkaasti ja kuntonsa kestää paiskia töitä.

– Suomi on turvallinen ja vakaa maa yrittää. Maksan mielelläni veroni ja täytän kaikki lakisääteiset velvoitteeni. Olen kiitollinen ammattitaitoisesta, motivoituneesta ja sitoutuneesta henkilökunnastani. Kaikki tekeminen kulminoituu aina ihmisiin. Yrityksen pärjääminen tuo leivän moneen perheeseen. Arvostan yhteiskunnassamme vaalittavaa jakamatonta oikeudenmukaisuutta, hän listaa.

Järvinen arvelee olevansa ADHD, sillä mies aikoo takoa rautaa niin kauan kuin se on kuuma. Hän kuvaa itseään tuotteliaaksi ideanikkariksi ja rohkeaksi kokeilijaksi.

– Kolmisen vuosikymmentä kasvuyrityksen ruorissa on opettanut tunnistamaan kultajyvät. Minulle on kehittynyt hoksottimet, jotka kertovat, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tarkka vaisto ja totuudenmukaiset laskelmat ovat hyvä apu, Järvinen kertoo.

– Olen joukkuetoimija. Arvostan kaikkia yhteistyökumppaneitani ja asiakkaitani. Laaja ja toimiva ihmisverkosto on mammonaakin merkityksellisempi voimavara, hän teroittaa.

Autotallit ovat ideapajoja

Suomi rypi vuonna 1991 taloushistoriansa rankimassa lamassa, kun yritysideaansa vankkumattomasti luottanut Tommi Järvinen perusti toiminimen ja käynnisti yritystoiminnan kotinsa autotallissa. Yrittäjä arvostaa autotallikokemusta, jonka jakaa suuri osa maamme kasvuyrityksien luojista.

– Minulla oli intoa vaikka muille jakaa, hän muistaa.

– Mutta rahaa ja kokemusta inansa vähemmän, mies täydentää välittömästi.

Järvinen korostaa, että liikeidea on pysynyt tiukasti maahantuonnissa ja tukkukaupassa.

Toiminimi muuttui osakeyhtiöksi vuonna 1993. Yritys on muuttanut jo kuusi kertaa, ja joka kerta syynä on ollut tilojen jääminen pieneksi.

– Teollisuusneuvos Risto Käkelä ansaitsee ison kiitoksen. Hänen ansiostaan meillä on nyt yli hehtaarin suuruinen logistiikkakeskus ja hyvät laajentumisedellytykset tulevaisuudessakin Huurretien varrella, Järvinen kiittää.

Tämän vuoden liikevaihto ylittää 20 miljoonan euron rajapyykin. Järvisen mukaan liikevaihto kasvaa ensi vuonna parikymmentä prosenttia, eivätkä näköpiirissä olevien vuosien stepit jää sitä pienemmiksi.

– Huomionarvoista on, ettemme ole tehneet yhtään miinusmerkkistä tilikautta, hän toteaa.

Bat. Power Oy työllistää jo 30 vakituista myynnin- ja logistiikan ammattilaista. Tänä vuonna pääluku on kasvanut kolmella. Järvinen uskoo, että joukkue laajenee vastaisuudessakin.

”Virtaa piisaa vaikka kuinka paljon”

Bat. Power Oy:n kasvutarina on poikkeuksellisen kiinnostava.

– Yritykseni on alan ainoa kotimainen ja yksityisomisteinen maahantuoja ja tukkukauppa, Tommi Järvinen muistuttaa.

– Kilpailemme kansainvälisten jättien kanssa. Asetelma tekee jokapäiväisestä tekemisestämme mielekästä ja innovatiivista. Meidän on erotuttava myönteisesti joukosta, Järvinen miettii.

Luomustaan esitelessään Järvinen korostaa kaiken alkaneen siitä, että sähkö ja elektroniikka ovat innoittaneet häntä aina.

– Virtaa on piisannut! hän hymyilee.

– Olemme asiakkaidemme silmissä vetovoimainen, koska olemme tekemisissämme salamannopeita. Kun huomaamme jonkin kehitystarpeen, toteutamme sen oitis. Yrityskulttuurimme on palkitseva ja kannustava. Jokainen ehdotus toiminta- ja työskentelytapojen parantamiseksi otetaan vakavasti. Yksinkertaisesti elämme ajassa, Järvinen innostuu.

Bat. Power Oy tuo maahan yli 20 kansainvälisen huippubrändin tuotteita.

– Maahantuonti perustuu pääsääntöisesti suoriin tehdassuhteisiin – ilman välikäsiä tai välistä vetäjiä. Merkittävimpinä ovat Wave-brändimme tuotteet, joita myydään vuodessa lähes puolitoista miljoonaa kappaletta. Tärkeitä ovat lisäksi Finlux tv:t, Pro-näytöt sekä LED-valaisimet. Tuomme maahan myös Panasonicin ja Hitachin televisiot, Braunin tuotteet, OralB:n sähköhammasharjat sekä paljon paljon muuta, Järvinen luettelee.

– Päivittäistavarakaupan tuotteista tunnetuimpia ovat Fairy, Pampers, Always, Gilette, Venus sekä Tampax, hän täydentää.

Sähköinen integroituminen tärkeää

Tommi Järvisen mukaan Bat. Power Oy:n menestyminen on isosti kiinni yrityksen kyvystä integroitua sähköisesti asiakkaidensa kanssa.

– Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että tarjoamme yhtistyökumppaneillemme integraation moderniin tilaus-, laskutus- ja tuotetiedonhallintaan, hän tarkentaa.

– Nopea ja kustannustehokas logistiikka on arvossa arvaamattomassa. Logistiikkakeskuksemme palvelee arkipäivin ja läpivuorokauden jatkuvasti verkossa, yrittäjä täydentää.

Järvisen mukaan maahantuojan ja tukkukaupan on turvattava jälleenmyyjilleen paras mahdollinen ansainta ja työrauha. Päämäärä saavutetaan keskittymällä selektiiviseen jakeluun ja kunkin alan parhaisiin brändeihin.

Valaisemista riittää maailman tappiin

Tommi Järvisen uusi aluevaltaus on valobisnes.

– Suomi on täynnä valaistuja katuja, teitä, toreja sekä pihoja ja kaikkia mahdollisia paikkoja, joissa kunnollisella valaistuksella on tärkeä sija. LED-valot rynnistävät korvaamaan perinteisiä valaisumuotoja. Valaistuksessa riittää työtä pitkälle tulevaisuuteen, Järvinen tietää.

– Suuri osa eri paikkojen ulkovalaistuksesta on modernisoimatta. Tarjolla on iso ja houkutteleva markkina, hän lisää.

Järvinen iloitsee siitä, että ylöjärveläinen Teivon ravikeskus valitsi valaistuksensa paikalliselta ja suomalaiselta Bat. Bower Oy:ltä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?