Oletko ostamassa uutta peräkärryä, klapikonetta tai muuta työkonetta yksityiseltä myyjältä? Poliisi kertoo, mitkä asiat saavat hälytyskellot soimaan

Sisä-Suomen poliisilla on ollut viimeisen vuoden aikana tutkinnassa tapauksia, joissa on myyty varastettuja traktoreita, klapikoneita, perävaunuja ja muita työkoneita. Laitteet on myyty edelleen huomattavan edulliseen hintaan.

Poliisi muistuttaa, että ostettavaa laitetta kannattaa mennä katsomaan myös paikan päälle, ja maksaa se vasta silloin.  Kauppasummaa ei tule siis maksaa näkemättä ensin kaupan kohdetta, ei edes käsirahaa.(Arkistokuva)

Jutun selvitessä laite palautuu oikealle omistajalleen ja ostaja menettää tuotteen lisäksi usein rahansa. Tämän lisäksi ostaja voi syyllistyä myös kätkemisrikokseen.

Ostoaikeissa olevan kannattaa siis tarkistaa, että laitetta myy sen oikea omistaja. Jos laite on tarjolla huomattavan edullisesti tai myyjällä on kiire laitteen myymisessä, hälytyskellojen tulisi soida.

Poliisi muistuttaa, että laitteesta kannattaa aina pyytää lisätietoja, teknisiä tarkennuksia ja kuvia tietystä yksityiskohdasta. Laitetta kannattaa mennä katsomaan myös paikan päälle, ja maksaa se vasta silloin.  Kauppasummaa ei tule siis maksaa näkemättä ensin kaupan kohdetta, ei edes käsirahaa.

Laitteen omistajuutta voi yrittää selvittää myös myyjän tietoja, nimen ja puhelinnumeron kautta. Ja jos laitteessa on rekisteri-, sarja- tai runkonumero, voi laitteen omistajuus selvitä rekisteritietojen kautta.

Onko klapikoneesi kadoksissa?

Nokian poliisi kaipaa tietoja klapikoneen omistajasta. 24.9.2020 erään yrityksen pihalta löytyi klapikone, joka on traktoriin kiinnitettävä. Poliisin mukaan laite on mitä ilmeisimmin anastettu ja varastoitu kyseiseen paikkaan, jotta se voitaisiin sieltä myydä ostajalle.

Tälle laitteelle ei ole vielä löytynyt alkuperäistä omistajaa, joka varmaankaan ei ole havainnut laitteen katoamista. Mikäli joku havaitsee klapikoneensa varastetuksi, voi hän ottaa yhteyttä Nokian poliisiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?