Pirkanmaan kunnille yhteinen henkilökohtaisen avun palveluseteli

Pirkanmaan kunnat ottavat ensi vuoden alusta alkaen käyttöönsä yhteisen vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun palvelusetelin.

Pirkanmaan kunnat ovat yhdessä valmistelleet palvelusetelin käyttöönottoa. Henkilökohtaisen avun sääntökirjassa määritellään palvelusetelimallin yleiset periaatteet ja toimintatavat sekä palveluntuottajia koskevat vaatimukset.

Pirkanmaalla henkilökohtaisen avun palveluseteli on jo aiemmin ollut käytössä muutamassa kunnassa. Jatkossa Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikkö vastaa koko Pirkanmaan palveluseteliasiakkaiden ohjauksesta ja neuvonnasta.

Henkilökohtaisen avun järjestämisvastuu säilyy asiakkaan kotikunnassa. Kotikunnan vammaispalveluissa arvioidaan asiakkaan palvelutarve ja tehdään päätös henkilökohtaisesta avusta ja sen toteuttamistavasta. Palveluseteli on yksi kolmesta henkilökohtaisen avun järjestämistavasta, muita tapoja ovat työnantajamalli ja ostopalvelu.

Asiakas valitsee hyväksytyistä palveluntuottajista hänelle sopivimmat, joilta hän ostaa henkilökohtaisen avun palvelun. Palvelusetelin käyttö on asiakkaille vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa saa Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksiköstä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?