Tornion kaupunginteatteri esittää Viljakkalan kirkossa Markuksen evankeliumin

Keväällä koronaepidemian vuoksi peruuntunut Tornion Kaupunginteatterin vierailu Viljakkalan kirkossa toteutuu keskiviikkona 7.10.

Esitys piti alun perin järjestää keväällä, mutta se siirrettiin koronan tähden syksyyn. (kuva: arkisto)

Kaupunginteatteri esittää tällöin kirkkodraaman ”Markuksen evankeliumi: Hän kiersi kylästä kylään ja opetti.” Sooloesitys kertoo Jeesuksen maanpäällisestä vaelluksesta.

Markuksen evankeliumin esitys kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta noin 40 vuotta sitten ja levisi laajalle Eurooppaan.

Aikanaan Tampereen teatterissa näytös saavutti suosiota Kari Hakalan esittämänä. Nyt perinnettä jatkaa Pauli Mahlamäki Tornion Kaupunginteatterista. Tornion Kaupunginteatteri on esittänyt tätä kirkkodraamaa 20 vuotta, ja esittäjä on kouliintunut rooliinsa liki tuhannen esityksen aikana.

Tornion Kaupunginteatteri on Suomen toiseksi pienin kaupunkiteatteri, joka on toiminut kiertueteatterina Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja koko Pohjois-Kalotin alueella.

Tavoitteena on, että esitys vierailisi kaikissa Suomen kirkoissa.

Koronarajoitusten vuoksi näytäntöjä pidetään 7.10. Viljakkalan kirkossa kaksi kappaletta: kello 15 ja kello 18.

Yksi näytäntö kestää väliaikoineen 2 tuntia.

Lippuja myydään ennakkoon Ylöjärvellä ravintola Miss Adassa, Räikän ravintolassa sekä Viljakkalassa Grilli-kahvila Kultasannassa ja Viljakkalan Kyläpuodissa. Järjestäjät suosittelevat hankkimaan 10 euron liput ennakkomyyntipisteistä.

Kirkon ovella ennen tilaisuutta on saatavana lippuja rajoitettu määrä. Myös keväällä peruuntuneeseen näytökseen lunastetut vanhat liput käyvät nyt järjestettävään tilaisuuteen.

Kerralla Viljakkalan kirkkoon voidaan turvaetäisyyksillä ottaa enintään 120 henkilöä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?