Kysely: Millaisen asuinalueen haluat uudesta Vuorentaustan Hatolasta?

Ylöjärven kaupunki on avannut sähköisen karttakyselyn Vuorentaustan uudesta Hatolan alueesta, jonne voi muuttaa noin 2000 asukasta.

Tässä kaupungin havainnekuvassa Hatolan alue idästä päin kuvattuna. Ruskealla ja punaisella pohjalla olevat korttelit ovat suunnittelualuetta.

Vuorentaustan asemakaavaa ollaan päivittämässä ja laajentamassa Hatolan alueelle.

Uuden asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa korkeatasoisen, noin 2000 asukkaan asuinalueen rakentaminen Hatolaan, Ylöjärven ja Tampereen rajalle.

Alueelle on tarkoitus rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja, pienkerrostaloja sekä erillispientaloja. Keskeisen julkisen maamerkkirakennuksen muodostavat uusi koulu ja päiväkoti.

Alueelle on tehty kaksi vaihtoehtoista alustavaa suunnitelmaa, joihin voi ottaa kantaa avoimessa verkkokyselyssä 21.10. asti. Kyselyn tarkoituksena on saada näkemyksiä ja kehitysideoita alueen jatkosuunnittelua ja asemakaavoitusta varten.

– Kyselyn viitesuunnitelmat eivät ole kaavoja, vaan alustavia hahmotelmia, jotka toimivat työkaluina kaavaluonnoksen tekemistä varten. Varsinainen kaavaluonnos on tarkoitus saada nähtäville tulevan talven aikana, kertoo Ylöjärven kaupungin kaavoituspäällikkö Esko Hyytinen.

Kummassakin suunnitteluvaihtoehdossa on tavoiteltu pienimittakaavaista ”puukaupunkiympäristöä”, joka sopii nykyiseen ympäristöön ja tarjoaa monipuolisia korttelikokonaisuuksia ja talotyyppejä.

Kyselyssä on erityyppisiä kysymyksiä, joihin voi vastata joko valitsemalla annetuista vaihtoehdoista, kirjoittamalla oman vastauksen avoimeen tekstikenttään tai merkitsemällä paikkoja kartalle.

– Emme ole aiemmin hyödyntäneet tällaista visuaalista kyselyä, joka mahdollistaa mm. omien ideoiden sijoittamisen kartalle, Esko Hyytinen kuvailee.

– Ennen kyselyyn vastaamista kannattaa tutustua alueen nettisivuun ja siellä olevaan esitteeseen ja videoihin.

Tutustu Hatolan viitesuunnitelmiin ja vastaa kyselyyn tästä >>

www.ylojarvi.fi/vuorentausta-hatola >>

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?