Yhdistys: Tiedätkö ylöjärveläisen äidin, joka tulisi palkita tekemästään työstä? Äitienpäivän kunniamerkkien saajia voi ehdottaa aluehallintovirastoille marraskuuhun saakka

Aluehallintovirastot pyytävät 6.11.2020 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2021 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen.

Äitienpäivän kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, myönnetään lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvatustyöstä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisestä ansioituneelle. Vuonna 2018 kunniamerkin sai kuvassa oleva metsäkyläläinen Helena Wall.

Palkittavia äitejä voivat ehdottaa kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Äitienpäivän kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, myönnetään lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvatustyöstä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisestä ansioituneelle.

Perusteluna voi olla myös laajemman yhteisvastuullisen kasvatustehtävän toteuttaminen esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä tai muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä.

Lue myös: Karhelainen opettaja Pirjo Malkamäki sai presidentin myöntämän ansiomerkin kasvatustyöstänsä – Opetustyön ohella hän on ollut aina myös aktiivinen vapaaehtoistoimija

Äitienpäivän kunniamerkin saajat edustavat monipuolisesti tämän päivän äitejä sekä ansioidensa että ikänsä puolesta. Palkittavien äitien tulee edustaa erilaisia ryhmiä ansiotyössä käyvistä äideistä ja yksinhuoltajista aina maaseudun emäntiin.

Palkittavien joukossa voi olla myös vähemmistöryhmien edustajia kuten romaneja, saamelaisia ja maahanmuuttajia.  Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei kuitenkaan ole tarkoitus myöntää.

Esitykset vuoden 2021 äitienpäivän kunniamerkkien saajista pitää toimittaa 6.11.2020 sen aluehallintoviraston kirjaamoon, jonka toimialueella saajaehdokas asuu.

Lue myös: Helena Wall päätyi vanhanpiian veron maksajasta suurperheen äidiksi ja palkituksi kasvattajaksi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?