Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä, siivikkalalainen Niko Riskilä sai jälleen kiitosta yrittäjyydestään – Valittiin Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden alumniksi

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2020  -tittelin saajaksi on valittu Nikora Oy:n toimitusjohtaja Niko Riskilä.

Siivikkalalainen Niko Riskilä valmistui TAMKista rakennustekniikan insinööriksi vuonna 2016. Hänen rakennusalan yrityksensä Nikora Oy työllistää tällä hetkellä seitsemän henkilöä. (Kuva: Tampereen ammattikorkeakoulu)

Valinnan perusteena on Riskilän aktiivinen toiminta alumnina TAMKin kanssa, rohkeus toimia yrittäjänä rakennusalalla ja työllistää sitä kautta muita alan ihmisiä. Riskilällä kerrotaan olevan poikkeuksellinen yhdistelmä nuorta innokkuutta ja kiinnostusta kehittää omaa yritystoimintaansa.

Siivikkalassa asuvaa Riskilää kiinnostavat korkeakoulun ja työelämän yhteistyö sekä sen tuomat mahdollisuudet.

– Yrittäjänä voin tarjota esimerkiksi kehitysprojekteja tai opinnäytetyön aiheita. Mielessäni on jo muutamia ideoita yhteistyön varalle, joista erityisesti rakentamisen ympäristökuormituksen vähentämisessä haluaisin tehdä tutkimusta ammattikorkeakoulun kanssa. Mielestäni yritysten velvollisuus yhteiskunnassa on kantaa oma vastuunsa, ja olen tässä mielelläni itse mukana, hän kertoo.

Yritystoiminta alkoi jo opiskeluaikana

Riskilä valmistui TAMKista rakennustekniikan insinööriksi vuonna 2016. Nuoren insinöörin yritystoiminta alkoi jo opiskeluaikana, ensin vuonna 2013 toiminimellä. Valmistumisensa jälkeen hän päätti perustaa uuden yrityksen, Nikora Oy:n.

Viime vuodet Riskilä on keskittynyt kasvattamaan uuden yrityksensä toimintaa, ja yritys työllistää tällä hetkellä seitsemän muuta henkilöä. Nikora Oy rakentaa perustajaurakointimallilla erilaisia kohteita ja toteuttaa myös mittatilaustyönä kohteita henkilöasiakkaille.

Riskilä on ollut aktiivinen alumni tekemällä yhteistyötä TAMKin rakennusarkkitehtikoulutuksen kanssa. Yhdessä TAMKin kanssa hän järjesti suunnittelukilpailun rakennusarkkitehtiopiskelijoille. Viidestä parhaimmasta työstä koostettiin lopulta Nikora Oy:n ensimmäinen rivitalo.

Aiemmin tänä vuonna Pirkanmaan Nuoret Yrittäjät palkitsi Niko Riskilän Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

Lue myös:

Ylöjärveläinen Niko Riskilä on Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä: ”Henkilöstöä on kiittäminen firman kasvusta ja kehittymisestä”

Kodinohjausjärjestelmä: Rakennusyrittäjä Niko Riskilän mukaan teknologia lisää asumismukavuutta ja turvallisuutta

TAMKin Vuoden Alumni

  • Valittiin nyt toista kertaa.
  • Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto aloittivat vuoden 2019 alussa yhteisen alumnitoiminnan, joka kantaa nimeä Tampere Alumni.
  • Kaikki TAMKin ja Tampereen yliopiston tai näitä edeltäneiden korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta ovat Tampere-alumneja. Alumnitoiminnan tavoitteena on edistää korkeakoulujen ja alumnien välistä monipuolista vuorovaikutusta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?