Ylöjärveläiset järjestävät hyväntekeväisyystempauksen asunnottomien hyväksi – Tarvetta on etenkin lämpimille vaatteille

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Myös Ylöjärvellä järjestetään tempaus, jossa vastaanotetaan hyväkuntoisia vaatteita ja hygieniatarvikkeita asunnottomien hyväksi.

Tarvetta on etenkin lämpimille vaatteille.

Ylöjärveläinen Maria Nummela kyseli menneellä viikolla Facebookin Ylöpölinä-yhteisössä, kerääkö jokin ylöjärveläistaho vaate- ja käyttötavaralahjoituksia ensi kuussa vietettävään Asunnottomien yö -tapahtumaan.

Muutaman mutkan kautta varmistui, että Lamminpäässä sijaitseva mielenterveyskuntoutujille asumispalveluja tarjoava Tammitupa asukkaineen on osallistumassa tapahtumaan noutaen ja lajitellen ihmisten keräämiä vaate- ja tavaralahjoituksia. Enää puuttui siis paikka keräyksen järjestämiseen.

– Itselläni kun ei ole loputtomiin varastoja, niin kyselin, että olisiko jollakin varastotilaa. Kaksi viestiä ehdin laittamaan, niin Pirjon Pakari ilmoittautui mukaan tätä hyvää asiaa tukemaan. Samoin varastotilaansa tarjosi eräs kurulainen, jonka tiloja ilman muuta hyödynnämme, jos on tarve, Nummela kertoo.

Hyväkuntoista ja lämmintä vaatetta

Pian Nummelan luoman Facebook-päivityksen kommenttiketju täyttyi lukuisista viesteistä, jossa ylöjärveläiset kertoivat halukkuudestaan osallistua hyväntekeväisyystempaukseen.

– Ihanaa, että ihmiset lähtevät mukaan tähän. Omiin nurkkiin tuppaa kerääntymään sen verran paljon turhaa tavaraa, että sitä on hyvä lahjoittaa eteenpäin. Keräykseen voi lahjoittaa esimerkiksi lämmintä ja hyväkuntoista vaatetta ja mukavia kenkiä ja hygieniatarvikkeita.

– Vailla vakinaista asuntoa on niin nuoria kuin iäkkäämpiä, eli kaikenlaisille lämpimille vaatteille on tarvetta.

Myös tavaroiden noudosta, lajittelusta ja eteenpäin toimittamisesta vastaavat Tammituvan asukkaat ovat innostuneet tapahtumasta.

– Meillä osa asukkaista on tosi innoissaan asiasta. Ovat jopa miettineet, että kävisivät omilla vähäisillä rahoillaan ostamassa kirpputorilta jotakin lahjoitettavaa, Tammituvan yksikönjohtaja Katja Auvinen kertoo.

Asunnottomien yön vaatekeräys Ylöjärvellä

  • Lahjoituksia vastaanotetaan KE 16.9 klo 15.30-17, TO 17.9. klo 10-12 ja MA 21.9. klo 18-19 Pirjon Pakarin sisätilojen kokoustilassa (Pallotie 2 A, Elovainio)
  • Lahjoittaa voi kaiken ikäisille sopivia hyväkuntoisia miesten ja naisten vaatteita ja kenkiä. Lämpimät vaatteet ovat erityisen toivottuja. Myös hygieniatarvikkeita voi lahjoittaa.
  • Lahjoitustavarat noutaa ja lajittelee Lamminpäässä sijaitsevan JST Solum Tammituvan asukkaat. Tammitupa toimittaa tavarat eteenpäin Artteli-kumppanuusyhdistykselle Tampereelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?