Koko perheen Ponikuninkuusravit ravataan Teivossa sunnuntaina – Katsomoon ilmainen sisäänpääsy, tarjolla erilaista tekemistä lapsille

Ponikuninkuusravit päätyivät koronakiemuroiden kautta Ylöjärvelle. Poniraviurheilijoiden kohokohta Ponikuninkuusravit kisataankin Teivossa tulevana sunnuntaina 20.9.

Teivossa järjestettävissä Ponikuninkuusraveissa on tekemistä koko perheelle. (Kuva: Isabella Tervonen)

Ponikuninkuusravit olivat vaarassa jäädä poikkeusvuonna järjestämättä, kun ensin ”Ponkkarit” siirrettiin Espoon Vermon raviradalta Kaustiselle, ja myöhemmin Kaustinen ilmoitti, ettei järjestä Ponikuninkuusraveja pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi.

Kaustisen tapahtuman muutamat radat osoittivatkin nopeasti halukkuuteensa Poninkuninkuusravien järjestäjäksi. Lopulta tapahtuman järjestäjäksi valikoitui Teivo ja turvallisuussyistä yksipäiväi­seksi muutetussa tapahtumassa jaetaan kaikki perinteiset poninkuninkuustittelit.

– Halusimme mahdollistaa poniraviurheileville nuorille heidän vuoden päätapahtumansa. Teivossa on valmius ajaa kilpaa lyhyelläkin varoitusajalla ja pystymme järjestämään myös poikkeusaikana turvalliset ravit. Teivo kiittää jo ennakkoon talkoolaisiksi ja yhteistyökumppaneiksi lupautuneita, jotka mahdollistivat tapahtuman käytän­nön järjestämisen tiukalla aikataululla.

– Toivomme myös, että perheet ottavat sunnuntaina suunnaksi raviradan. Täällä on tarjolla lounasta ja lapsille tekemistä sisällä ja ulkona, Teivon raviradan nuorisovastaava Viena Kauppi kommentoi.

Yksipäiväisessä tapahtumassa jaetaan kaikki perinteiset poninkuninkuustittelit. Ponikuninkaan, Ponikuningattaren, Poniruhtinaan ja Poniruhtinattaren titteleistä kilpaillaan kahdessa osalähdössä. Lisäksi päivän aikana kilpaillaan ponien Pikkukunkku sekä Pikkuprinsessa -lähdöt. Raveihin on ilmoitettu lähes 80 ponia. Mukana on teivolaisia poniohjastajia mm. Laura Sipilä ja Ilona Rekilä.

Ponikuninkuusravit Teivossa sunnuntaina 20. syyskuuta

  • Portit aukeavat klo 12, poniravit alkavat klo 13.
  • Kruunajaiset klo 16.
  • Yleisön sisäänpääsy katsomoalueelle on pääportista.
  • Sisäänpääsy on maksuton.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?