Kurun ja Tampereen Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä ensi vuoden aikana

Kurun Osuuspankin (OP Kuru) ja Tampereen Seudun Osuuspankin (OP Tampere) hallitukset suunnittelevat pankkien yhdistymistä alustavan suunnitelman mukaan syksyllä 2021.

Yhdistymisellä haluttaisiin lisätä pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edulliset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Pankkien hallitukset näkevät yhdistymishankkeen perusteiden olevan selkeitä.

– Haemme pitkäaikaista ratkaisua ison pankin, OP Tampereen, kanssa, sillä arvioimme rahoitusalan murroksen jatkuvan edelleen. Omistaja-asiakkaidemme etu olisi, että pankkiliiketoiminta on hyvää, luotettavaa, monipuolista ja kannattavaa. Seutukunnallinen pankki pystyisi tarjoamaan nykyistä laajemmat palvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin, kertoo OP Kurun hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ojanen.

– Meillä on yhteinen selkeä tahto vahvistaa alueen elinvoimaa sekä niin lähellä kuin kauempanakin asuvien omistaja-asiakkaidemme palveluita. Koemme, että nykyistä suurempana pankkina voisimme olla paremmin vaikuttamassa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, OP Tampereen hallituksen puheenjohtaja Markku Sotarauta kertoo.

Yhdistyminen ei vaikuta nykyisiin asiakassuhteisiin

Asiakaskäyttäytymisen muutos sekä pankkialan uudenlainen kilpailu vaativat yhä parempaa palvelukykyä ja tehokkuutta. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy, mikä tuo kustannuksia. Yhdistyminen loisi nykyistä monipuolisemmin palvelevan ja tehokkaamman pankin, kun käytössä olisivat sekä OP Kurun että OP Tampereen noin 300 asiantuntevaa ammattilaista.

– Asiakkaiden ei tarvitsisi tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuisivat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyisivät samoina. OP Kurun omistaja-asiakkaat siirtyisivät OP Tampereen omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet ja lisäksi he voisivat hyödyntää OP Tampereen omistaja-asiakkailleen tarjoamia lukuisia uusia etuja, kertoo OP Kurun toimitusjohtaja Marja-Leena Siuro.

– Nykyiselle OP Kurun henkilöstölle avautuisi mahdollisuus erikoistumiseen ja keskittymiseen asiakkuuksien hoitoon. Samalla pienen organisaation haavoittuvuus poistuisi. Hallinnolliset tehtävät vievät suhteettoman paljon aikaa, joka yhdistymisen myötä vapautuisi asiakkaiden hyväksi. Voimien yhdistäminen toisi säästöjä hallintokuluissa, jotka ovat pienelle pankille merkittävä kustannuserä, Siuro toteaa.

Tutut toimihenkilöt palvelevat

-Turvaisimme omistaja-asiakkaidemme ja kaikkien muidenkin asiakkaidemme edut parhaiten osuuspankkien voimia yhdistämällä. Suunnitelman mukaan OP Kurun konttorissa tutut toimihenkilöt palvelisivat asiakkaita jatkossakin. Yhdistymisen kautta OP Kurun henkilö- ja yritysasiakkailla olisi käytettävissään OP Tampereen laaja ammattilaisten verkosto, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Suunnitelman mukaan päätös yhdistymisestä olisi tarkoitus tehdä keväällä 2021 OP Kurun osuuskunnan kokouksessa ja OP Tampereen edustajiston kokouksessa. Yhdistyminen voisi tulla voimaan syksyllä 2021.

-Tarkoituksena on nyt aloittaa hyvä keskustelu eri sidosryhmiemme kanssa eri näkökulmien kuulemiseksi ja laajan näkemyksen muodostamiseksi, Siuro kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?