MAINOS

Apua erilaisiin vesiongelmiin!

Kyrönlahden Porakaivolta saat apua, jos tarvitset uuden porakaivon, vanhan kaivon kanssa on ongelmia tai mikäli haluat siirtyä maalämpöön.
Kuvassa näkyy jäätymätön mökkikaivo.

Pohjavesi on ollut viime vuodet alhaalla, mikä on kuivattanut rengaskaivoja.

–  Viime vuosien aikana on kuivunut useita lähdekaivojakin. Eräs asiakas kertoi, että hänen käyttämänsä lähdekaivo oli ollut käytössä 60-luvulta asti, mutta nyt kuivunut, kertoo Kyrönlahden Porakaivolta Eveli Tyrkkö.

Yleinen ongelma onkin, että asiakkaan rengaskaivo on ehtynyt tai vettä tulee huonosti. Tällaisessa tapauksessa yritys poraa porakaivon joko rengaskaivon sisään tai vanhan kaivon viereen.

Kyrönlahden Porakaivo tarjoaa vesitakuun kaikkiin poraamiinsa vesikaivoihin.

Yrityksen palveluita käyttävät asiakkaat, jotka tarvitsevat kaivon haja-asutusalueelle, jonne ei ole mahdollista saada kunnallistekniikkaa tai vesiosuuskuntaan liittyminen ei ole mahdollista.

Perustamiskustannusten jälkeen oman kaivon vedenkäyttäminen on lähes ilmaista.

Kyrönlahden Porakaivo tekee lisäksi niin kutsuttuja ”spesiaaliporauksia”. Niitä tarvitsevat esimerkiksi runsaasti vettä vaativat karjatilat ja sikalat sekä esimerkiksi kasteluvettä kuluttavat golfkentät.

Omakotitalojen normaaliin vedenkäyttöön riittää 1500 litraa vuorokaudessa, mutta tätä suurempaa tuottoa haetaan spesiaaliporauksilla.

– Teemme suurempituottoiset poraukset hieman eri tavalla ja tekniikalla, kertoo Tyrkkö.

Kun asiakas tarvitsee kaivon, tullaan yrityksestä käymään paikan päällä, ja tilannearvio on ilmainen.
– Tämän jälkeen annamme tarjouksen, jonka voi hyväksyä tai hylätä.

Porausta voidaan tehdä kaikkina vuodenaikoina.

Syksy on hyvää aikaa ryhtyä hommiin. Yritys tekee kaivoja ympäri vuoden, vaikka yleinen käsitys on, ettei talvella voi porata lainkaan.

– Poraamme ympäri vuoden porakaivoja sekä vedelle että maalämmölle. Taukoa pidämme ainoastaan silloin, jos pakkanen lähenee -20 astetta tai jos pakkasella on kova viima, joka tekee pakkasesta kylmemmän, kertoo Tyrkkö.

Välillä talvesta sekä kuivasta kaudesta on myös hyötyä.

– Kohteissa, joissa tienpohja ei ole riittävän kantava muuten, poraus suoritetaan kuivalla- tai pakkaskelillä, jolloin tie kantaa paremmin.

Kiinnostaako edulliseen ja ekologiseen maalämpöön siirtyminen?

Ekologisen maalämmön suosio on viime vuosina kasvanut.

Kyrönlahden Porakaivo tekee maalämpökaivoja, ja mikäli maalämpöön siirtyminen kiinnostaa, yhteyttä voi ottaa suoraan Kyrönlahden Porakaivoon.

Pumpputoimittaja laskee energiatarveratkaisun asiakkaalle ja talon vaatiman energiatarpeen lämpöpumpulle, mikä määrittää lämpökaivon syvyyden, kertoo Eveli Tyrkkö.

Alle 200-neliöinen talo tarvitsee yleensä 120–200 metriä syvän kaivon, ja isommat talot vaativat tätä syvemmän kaivon tai kaksi kaivoa.
Eveli Tyrkön kokemuksen mukaan maalämpö tulee edullisemmaksi erityisesti uudiskohteissa.

– Maalämpö on siisti, helppohoitoinen ja oikein mitoitettuna hyvä ratkaisu.

 

 

MAINOS