Näyttely Vanhassa Räikässä: Tuokiokuvia pohjoisten vesien ääreltä

Sanna Hillbergin kuvat pohjoisten vesien ääreltä ovat mustavalkoisia. (Kuva:Sanna Hillberg)

Vanhassa Räikässä on syyskuussa nähtävillä ylöjärveläisen valokuvataiteilija Sanna Hillbergin valokuvanäyttely.

Hiljaisuuden äärellä – valokuvia pohjoisten vesien rannoilta -näyttelyn teokset ovat syntyneet Pohjolan vesistöjen ja merien rannoilla vuosina 2018–2019. Kuvauspaikkoja ovat olleet muun muassa Ylöjärvi, Ahvenanmaa, Huippuvuoret, Varanger ja Islannin etelärannikko. Osa kuvista on otettu luovia valokuvaustekniikoita, kuten kameran liikuttelua ja monivalotusta käyttäen.

Näyttelyn teokset kertovat henkilökohtaisista luontokokemuksista veden äärellä. Vesi on elementti, joka muuttuu muun luonnonkierron mukaan: jäästä tai myrskyaalloista tyveneen, joka heijastaa ympäröivän maailman

Näihin kuviin on tarttunut mukaan se hiljaisuus, jonka voi aistia silloinkin kun myrskypilvet nousevat mereltä ja aallot lyövät rantakiviin. Kuvien pelkistetty mustavalkoinen teema tukee niiden tarinaa.

Sanna Hillberg on ylöjärveläinen valokuvataitelija ja freelance-toimittaja. Näyttely on avoinna syyskuussa maanantaista perjantaihin kello 11–17.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?