Vastaa kyselyyn: Mitä mieltä olet siitä, pitäisikö kaupungin liputtaa sateenkaarilipulla Pride-viikolla?

Kaupunginhallitus päätti tällä viikolla, että kaupunki ryhtyy päivittämään liputusohjeistustaan, minkä ohella arvioidaan erikseen myös pride-liputusta tulevaisuudessa.

Kaupunginhallitukselle esitettiin, että se ryhtyisi liputtamaan Pride-viikon puolesta jo tänä vuonna 7.–13.9. Ehdotus kuitenkin kaatui äänestykseen. Äänestystulokset pääset lukemaan täältä.

Mitä mieltä sinä olet, tulisiko Ylöjärven kaupungin liputtaa sateenkaarilipulla Pride-viikolla? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja perustele vastauksesi kommenttilaatikkoon.

Tämä äänestys on keskeytetty, sillä on selvinnyt, että äänestäjät ovat masinoineet haluamiaan vastauksia joukolla ja näin äänestyksen tulokset ovat vääristyneet. Selvitämme asiaa ja kerromme johtopäätöksistä myöhemmin erillisessä jutussa.

Lue myös:

Pride-liputus jakoi mielipiteet kaupunginhallituksessa – näin jäsenet äänestivät

Mielipidekirjoitus: Kaupungin lipputangot vedenjakajana – Yksittäinen ideologia ei välttämättä palvele

Kolumni: Pride-lippu ja sateenkaari – tämä lippu sopisi salkoon kaupungintalon aukiollakin

Kommentit (11)

 1. jarjenaani

  Jos sateenkaarilippu sallitaan, tulisi kaikki muutkin puolueiden, järjestöjen, yritysten ja tahojen liputkin sallia. Mihin sitten vedetään raja? S-ryhmän liputuksen jälkeen Kokoomuksen lippu seuraavana päivänä, sitten Avantin, sunnuntaisin Jehovantodistajien jne. Nyt järki käteen ja AINOASTAAN Suomenlippu tai kyseisen kunnan vaakunalippu.

  T: Kohta entinen ylöjärveläinen jos hulluus jatkuu

  • raili

   Tässähän on kyse liputuksesta määrättynä, erikoisena päivänä, ei jokapäiväisestä asiasta.

   Outoa, että olet noin ihmisvihamielinen, sillä sehän näyttää olevan kommenttisi taustalla.

 2. Outi Kytömäki

  Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta vietettävän Pride-viikon sateenkaariliputuksen ovat hyväksyneet jo ainakin Espoo, Forssa, Helsinki, Hämeenlinna, Jyväskylä, Kemi, Kouvola, Lahti, Lappeenranta, Raasepori, Riihimäki, Tampere, Tornio, Turku, Vaasa ja Vantaa. Myös useimmat yliopistot ja ammattikorkeakoulut liputtavat sateenkaarilipulla. Seurakunnat ympäri Suomen järjestävät sateenkaarimessuja näyttääkseen tietä tasa-arvoon ja erilaisuuden hyväksyntään. Toivottavasti rohkeaksi edelläkävijäksi ilmoittautunut Ylöjärvemmekin tulevina vuosina liittyy joukkoon.

  • Vilma Kaura

   Meillä on havaittu pientä järjestelmäongelmaa eilen ja tänään, mistä syystä äänestys alkoi uudelleen ”nollasta”. Lopullinen äänestystulos julkistetaan ensi viikolla, eli viikonlopun ajan kysely on vielä auki.

   Terveisin YU toimitus

 3. kailehikoinen

  Pride viikko julhlistaa jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Se vahvistaa yhteisöllisyyttä ja turvallisuudentunnetta, herättää tiedostamaan moninaisuuden yhteisömme rikkautena, antaa sateenkaariväestölle mahdollisuuden kokea olevansa hyväksytty osa yhteisöä, purkaa ihmisiin kohdistuvia stereotypioita, antaa tunnustuksen LGBTIQ+ -historialle, tukee LBBTIQ+ nuoria, jotka kokevat olevansa yksin ja marginaalissa ja lisäksi se korostaa kaikkien mukaan ottamista sellaisina kuin ovat.

 4. Timo Halttula

  Ihan vaan sellaista sinne toimitukseen että tehkää nyt ihmeessä uutinen kun Ylöjärven asukasmäärä on kasvanut yllättäen aika runsaasti, kymmenillä tuhansilla. Tämä tuli Yllättäen ilmi Pride-liputukseen liittyvän gallupin yhteydessä. Liput salkoon!

 5. mirohilden

  Äänestys kertaalleen nollattu ja nyt sitä on masinoitu, kuulostaa vähän EU-vaaleilta kun päätettiin että liitetäänkö Suomi mukaan EU:hun.. Mm. pelkästään vastaajien määrä jo hipoo kolminkertasesti ylöjärven asukaslukua 😀

 6. minnalehti

  Nyt on tosiaan mielenkiintoinen kysely! Ääniä on jokaisella rajattomasti käytettävissä. Kyselyä jaetaan aktiivisesti useilla pride-myönteisillä sivustoilla, jolloin lopputuloksessa parveilevat runsain määrin pride-aktiivit ympäri Suomen. Erityisen mielenkiintoiseksi kyselyn tekee ”kyllä”-vastausten moninkertaistuminen yhtä ”ei”-vastausta kohtaan. Mihin aikaan vuorokaudesta tahansa klikkaa ”ei”-painiketta, lisääntyy ”kyllä”-vastausten määrä kolmella tai neljällä. Ovatko aiemmin mainitut ”järjestelmäongelmat” vieläkään voitettu?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?