Entinen kaupunginvaltuutettu, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Tuomo Kaminen on kuollut

Pitkän uran toimittajana ja tuottajana tehnyt, entinen Ylöjärven kaupunginvaltuutettu Tuomo Kaminen on kuollut.

Seinäjoella vuonna 1951 syntynyt Kaminen menehtyi tiistaina 1. syyskuuta 68-vuotiaana. Kaminen teki pitkän uran Yleisradiossa toimittajana. Hän toimitti muun muassa Ajankohtaista kakkosta 11 vuotta. Hän työskenteli Ylellä myös urheilutoimituksessa ja viihdetoimituksessa. Kaminen toimi muun muassa Ylen olympiastudioiden juontajan kolmissa olympialaisissa.

Kaminen muistetaan erityisen hyvin Yle TV2:n ohjelmasta Suomen Tietoviisas, jossa hän toimi tuottajana, juontajana ja myöhemmin myös tuomarina. Kamisen ja Jukka-Pekka Ristmeren tuotantoyhtiö Filmaattiset teki televisioon lukuisia dokumentti- ja viihdesarjoja.

Kaminen työskenteli myös kahteen otteeseen lehtorina Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella. Kaminen oli myös tuottelias kirjailija. Hän kirjoitti erityisesti urheilu- ja tietokilpailukirjoja.

Vuonna 1992 Kaminen sai Telvis-palkinnon Aikansa kutakin -sarjasta. Vuonna 1996 hänet palkittiin tutkivien journalistien Lumilapio -palkinnolla Kunnian kentät -sarjasta.

Kaminen toimi myös paikallispolitiikassa perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana.

Lue myös:

Sata vuotta sankaruutta

Tv-nestori tarinoi paikallisaalloilla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?