Ylöjärvi aloittaa kasvomaskien jakamisen – maskeja vähävaraisille jaetaan tiistaista ja keskiviikosta alkaen

Ylöjärven kaupunki alkaa jakaa koronakasvomaskeja ylöjärveläisille THL:n suosituksen ja valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Kaupunki jakaa kankaisia maskeja. Kuvan maski ei liity jaettaviin maskeihin. (arkistokuva)

Valtioneuvoston linjauksen mukaan kansalaiset hankkivat koronamaskinsa itse, mutta kuntien tulee huolehtia, että maskeja on ilmaiseksi saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille ihmisille.

Kasvomaskien jakelu käynnistyy kaupungin perusturvakeskuksessa tiistaina 18.8. ja Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa keskiviikkona 19.8.

Perusturvakeskus, Kuruntie 10:
Tiistaista 18.8.2020 alkaen arkisin kello 13.30-15.

Kurun kirjasto, Kauppatie 7-9:

Keskiviikosta 19.8.2020 alkaen arkisin kello 13.30-15.

Viljakkalan kirjasto, Aittatie 2:

Keskiviikosta 19.8.2020 alkaen arkisin kello 13.30-15

Maskijakelu on tarkoitettu niille ylöjärveläisille, joilla ei ole varaa ostaa maskeja itse ja jotka tarvitsevat niitä THL:n suosituksen tarkoittamissa tilanteissa. Maskeja jaetaan tarpeen mukaan ja jakelu jatkuu toistaiseksi.

Kaupunki toivoo, että jakelun ensimmäisinä päivinä maskeja hakevat ne, joiden maskitarve on erityisen ajankohtainen.

Kerralla jakelusta saa kolme kangasmaskia. Maskien mukana tulee käyttöohje. Maskeja ei saa tulla hakemaan sairaana.

Jos henkilö ei pysty lääketieteellisestä syystä käyttämään kangasmaskia, hän voi saada kertakäyttömaskeja (4 kappaletta/hakukerta).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi suosituksen kasvomaskin käytöstä toisten ihmisten suojaamiseksi 13.8.2020. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana. Suositus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

THL suosittaa maskin käyttöä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää sekä matkalla koronavirustestiin ja odotettaessa testin tulosta, jos henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskia tulisi käyttää myös tultaessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos henkilöllä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä eteenpäin. Kasvomaskin käyttö on vapaaehtoista.

Linkkejä lisätietoon:

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?