Seitsemisen poluilla juostiin hellesäässä – Naisten sarjassa saatiin uusi reittiennätys

Viides Seitsemisen polkujuoksu keräsi 120 osanottajaa sunnuntaina 9. elokuuta Koveron perinnetilalle Ikaalisten Nouseva-Voiman isännöimässä tapahtumassa.
Seitseminen, Koveron perinnetila, juoksu, polkujuoksu

Tämä on arkistokuva Seitsemisen polkujuoksusta.

Aurinkoinen ja puolenpäivän jälkeen jo helteinen sää sai juoksijoilla hien virtaamaan, joten huoltopisteitten juomatarjoilu oli enemmän kuin tarpeen. Polut ja pitkospuut olivat sopivan kuivia ja reittimerkinnät selkeitä, joten puitteet Seitsemisissä olivat kohdallaan.

Varsinaiset kilpasarjat olivat vain naisten ja miesten pisimmällä eli 19 kilometrin reitillä.

Naisten sarjassa saatiin uusi reittiennätys, kun aiemmin MM-tason suunnistajana tunnettu Anni-Maija Fincke kellotti ajan 1.25.38.

Myös kisan kakkonen, swimrunia päälajinaan harrastava Jasmina Glad-Schreven alitti niukasti entisen Heidi Haapasalon nimissä olleen ennätyksen ajallaan 1.29.47. Kolmantena maaliviivan ylittänyt Anne Kiljunen jäi jo selvästi.

Miesten sarjassa Thomas Schreven sai juosta omassa yksinäisyydessään, voittoaika 1.19.50 jäi kuitenkin seitsemän minuuttia Nouskin huippusuunnistaja Aleksi Karppisen reittiennätyksestä. Kova suoritus silti 48-vuotiaalta Schreveniltä, joka vaimonsa Jasminan parina tähtää swimrunin MM-kilpailuihin.

Toisena miesten sarjassa maaliin juoksi Jani Tuovinen ajassa 1.25.29, kolmas eli Joseph Pittam jäi reilummin, mutta pystyi loppukirissä pesemään monta kilpakumppania.

19 km:n, 9,4 km:n ja 5,4 km:n kuntosarjoissa ikäjakauma oli suuri, ja ilahduttavaa oli, että lyhimmillä matkoilla oli mukana myös useita nuoria.

9,4 km:n reitillä palkittiin nopein alle 16-vuotias, joka oli Kooveen Eero Siivonen, aika 49.54. 5,4 km:n matkalla kaikista vauhdikkaimmin eteni 13-vuotias Nouskin Meeri Niemenmaa, aika 27.45, lähellä takana tulivat muun muassa vasta 11- ja 9-vuotiaat Anni ja Aino Siivonen sekä nuorimpana yksin juosseena 7-vuotias Elvin Glad-Schreven.

Perhelenkillä oli joukko vielä nuorempiakin polulla viihtyjiä yhdessä omien vanhempien kanssa.

Seitsemisen polkujuoksu on vakiinnuttanut paikkansa elokuun tapahtumatarjonnassa, ja vaikka laji on vuosi vuodelta levinnyt ja järjestäjien määrä kasvanut, tuntuu siltä, että erityisesti nämä kansallispuistoissa juostavat ovat suosiossa.

Ilahduttavaa oli, että ensikertalaisiakin oli paljon mukana ja tällaisena poikkeuskesänä kaikille jo se, että tapahtumia voidaan järjestää, on positiivinen asia. Koveron pihapiirissä turvaetäisyyksistä oli helppo pitää huolta, eikä tällaisella osanottajamäärällä poluillekaan syntynyt tungosta.

Outi Borgenström

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?