Poliisi  sai päätökseen laajan huumausainejutun Pirkanmaalla – Case Öllölässä on 21 epäiltyä

Sisä-Suomen poliisilaitoksen paljastavat rikostorjuntaryhmät ovat saattaneet päätökseen esitutkinnan Case Öllölän nimeä kantaneessa huumausainerikoskokonaisuudessa, jonka tutkinta aloitettiin maaliskuussa 2020.

(Arkistokuva)

Kokonaisuuteen on kirjattu 21 rikosilmoitusta: törkeistä ja perusmuotoisista huumausainerikoksista, omaisuusrikoksista ja törkeästä rahanpesusta sekä rekisterimerkintärikoksesta.

Kokonaisuudessa on 21 epäiltyä, joista seitsemän on tai on ollut vangittuna, 10 pidätettynä ja neljää on kuultu niin sanotusti vapaalta.

Epäillyt ovat levittäneet amfetamiinia, mutta myös 150 kappaletta Subutexia on kaupattu Pirkanmaalle. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

 

Esitutkinnan yhteydessä on selvinnyt seitsemän varkausjuttua. Osa ostajista on rahoittanut käyttöään omaisuusrikoksilla.

Poliisi on saanut takavarikoitua hieman yli 1 300 grammaa amfetamiinia, vähäisiä määriä MDMA:ta, lakkaa sekä marihuanaa.

Esitutkinnassa on selvitetty myydyn amfetamiinin määräksi noin 1800 grammaa. Kokonaismäärä – hieman yli 3100 grammaa – tarkoittaa noin 15 000 käyttöannosta (0,2 grammaa), ja sen katukauppa-arvo on noin 110 000 euroa (35€/gramma).

Subutexit on myyty 30 euron kappalehintaan.

Syytteennostamisen määräpäivä on 13.8.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?