Museolla pääsee sunnuntaina tutustumaan, miten ennen muinoin kierrätettiin – Pikku-Aitassa aukeaa lisäksi näyttely, jossa on esillä vanhoja vempaimia

Koko perheelle suunnatut Vaarini Vempain -kierrokset jatkuvat tulevana sunnuntaina klo 14 Ylöjärven museolla. Kierroksilla tutustutaan 1800-luvun elämään ja ammatteihin Ylöjärvellä.

Museolta löytyy vanhoja työkaluja, joilla on monta nimeä muerrealueesta riippuen: Tämä työkalu voi olla kutsumanimeltään vintilä, napakaira tai pora. (arkistokuva)

Tulevana sunnuntaina 12.7. kierroksella mietitään entisten aikojen kierrätystä ja avataan Pikku-Aitan uusi näyttely. Näyttelyn keskiössä on museon kokoelmista esineitä, joita muutoin museolla ei välttämättä nähtäisi.

Edelliskerralla 5. heinäkuuta lapset vanhempineen pääsivät tutustumaan terveydenhuollon ja kansanparannuksen historiaa Ylöjärven näkökulmasta. Kierroksella kerrottiin muun muassa, että ensimmäinen koulutettu kätilö aloitti työnsä Ylöjärvellä jo vuonna 1898, mutta kunnanlääkäriä ja apteekkia saatiin odottaa aina vuoteen 1960 asti.

Lopuksi lapset pääsivät pelaamaan Tyrvään Mantan muistipeliä. Tyrvään Mantan isoisä oli Liimolan tohtoriksi kutsuttu ylöjärveläinen kansanparantaja Vilhelm Juhonpoika Lindroos.

Lue myös: Lapsille suunnatut museon satutunnit ovat alkaneet – Keskiviikkoisin kuullaan entisajan elämästä ja uskomuksista

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?