Parkkuun kyläyhdistys kunnioittaa Werner Holmbergiä teemapäivällä – luvassa laaja tietopaketti

Taitelija Werner Holmbergin syntymästä ja kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasakymmenvuosia.

Parkkuun seudun kyläyhdistys juhlistaa merkkivuotta järjestämällä 10. heinäkuuta Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi Werner Holbergiin keskittyvän teemapäivän.

Päivä aloitetaan Parkkuun seuratalolla aamukymmeneltä. Päivän teemaa taustoittaa Tampereen taidemuseon väki. Alustuksen aiheeseen kertoo sisältöpäällikkö Juha Kotipelto. Kotipelto kertoo alueellisesta työstä Tampereen taidemuseossa ja siitä, miten työ liittyy myös Werner Holmbergiin.

Museoamanuenssi Johanna Kangas pitää luennon, jonka aiheena on Leppälahtelainen maisema Werner Holmbergin tuotannossa. Kangas luo katsauksen Werner Holmbergista tehtyihin tutkimuksiin ja pohtii Holmbergin maisemamaalausta yleisesti sekä erityisesti hänen Leppälahdessa tekemiänsä luonnoksia sekä studiomaalauksia.

Alustukset ja keskustelu kestää reilun tunnin. Keittolounaan jälkeen on vuorossa lähtö Leppälahden maisemiin oppaan johdolla. Iltapäiväkahvit nautitaan maastossa. Halutessaan voi ottaa mukaan luonnostelulehtiön. Tilaisuus päättyy kello 16.

Tapahtumaan voi ilmoittautua keskiviiikkoon 8. heinäkuuta mennessä kyläyhdistyksen sihteerille numeroon 040 5890355 tai osoitteeseen minna.sarvijarvi@ylojarvi.fi. Osallistumismaksu on 15 euroa henkilöltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?