Pinsiön taimistolla on huomattu puutarhahype: ”Esimerkiksi pensasmustikkaa on myyty kuusi kertaa enemmän kuin aikaisemmin”

Ylisen Kauppaputarhan tavoin myös Pinsiön Taimistolla kaupankäynti on lisääntynyt kevään ja kesän aikana huomattavasti.

Sami Pihkoluoma sanoo, että hyötykasveja tahdotaan nyt kotien ja mökkien pihoille. (arkistokuva)

Kauppias Sami Pihkoluoman mukaan tämän on ilmiselvä asia, kun ihmiset viettävät paljon aikaa kotonaan.

– Silloin aletaan huomaamaan pihan puutteita ja päätetään laittaa ne kuntoon, kun kerran aikaa on.

Esimerkiksi erilaiset hyöytykasvit, kuten hedelmäpuut ovat olleet tänä vuonna kysyttyjä. Myös marjapensaat, erityisesti pensasmustikka, ovat menneet kuin kuumille kiville.

– Pensasmustikkaa on myyty kuusi kertaa enemmän kuin aikaisemmin. En osaa sanoa siihen syytä, muuta kuin että marjan viljely on tällä hetkellä tapetilla, niin nyt oli ilmeisesti se hetki, että kaikki halusivat pensasmustikkaa.

Pinsiön taimiston kauppiaan mukaan lähes kaikkia kasvien kysyntä on kasvanut tänä vuonna. (arkistokuva)

Uutta satoa kuukauden sisään

Kauppiaan mukaan taimistolta on myyty kaikkien kasvien taimia enemmän kuin aikaisemmin. Myös vihannesten siementen kysyntä on koventunut.

– Esimerkiksi siemenperuna ja sipuli ovat sellaisia, joita kysytään.

Kauppapuutarhaliitto uutisoi, että moni puutarha- ja kesäkukkamyymälä on joutunut myymään eioota poikkeuksellisen suuren kysynnän vuoksi. Pinsiön Taimistossa tällaista ongelmaa ei ole, sillä sen tuotanto on pitkälti omaa.

– Valikoima on pysynyt hyvänä, mutta jos jotakin puuttuu, niin sitä saadaan kuukauden sisään. Uusi sato valmistuu heinäkuussa.

Lue myös: Puutarhakauppias Jarmo Vento tiedusteli pankeista lainaa, mikäli korona aiheuttaisi yrityksessä katastrofin – toisin kävi: ”Kukkaa meni sitä mukaa, kun sitä ehti valmistua, osa taimista myytiin keskenkasvuisena”