Ministeriö tukee koronassa kärsineitä urheiluseuroja – Rahaa myös Ylöjärvelle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä noin 9,4 miljoonaa euroa paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille. Ylöjärveläinen Uplakers ry sai yhteensä 7000 euroa erityisavustusta.

Avustukset on tarkoitettu koronapandemiasta johtuneiden toimenpiteiden kulujen kattamiseksi. Avustusta ovat voineet hakea paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Uplakers ry sai 4000 ja 3000 euron avustukset.

– On tarpeellista tukea seuroja, jotta meillä jatkossakin Suomessa on elinvoimaiset liigat ja sarjat. Seurat auttavat omalta osaltaan lapsia ja nuoria liikkumaan, sanoo ministeri Hanna Kosonen Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen lisäksi avustusta on myönnetty valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille sekä kansallisia pääsarjoja organisoiville liigoille ja lajiliitoille, kuten Suomen palloliitto ry:lle ja Jääkiekon SM-liiga Oy:lle.

Koronaviruspandemian myötä avustuksia on jaettu esimerkiksi yrittäjille. Lue lisää:

Kunnat tukevat yrittäjiä poikkeusoloissa – ”Helppoa ja sujuvaa”, kuvailee ylöjärveläinen kosmetologi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?