Kaupungin lomautukset peruttu!

Ylöjärven kaupunki on perunut yt-neuvotteluissa sovitut, koronavirustilanteesta johtuvat henkilöstön lomautukset.

Ilmakuvan kaupungintalosta otti Jani Saarenpää.

Työnantajan edustajat ja pää​luottamusmiehet tapasivat maanantaina 25. toukokuuta, ja työnantaja ilmoitti lomautusten perumisesta.

Valtioneuvosto linjasi 4.5.2020, että koronarajoituksia puretaan asteittain. Ylöjärven kaupunki käynnisti valmistelut rajoitusten purkamiseksi omissa palveluissaan heti valtioneuvoston linjauksen jälkeen.

Kaupungin palvelut ovat palautuneet tai palautumassa normaaleiksi, eikä koronarajoituksista johtuville lomautuksille ole enää perusteita.

Lue myös:

Ylöjärven kaupunki käynnistää yt-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi

 

Yhteistoimintaneuvotteluissa sovitut lomautukset koskivat noin 170 työntekijää varhaiskasvatuksessa, ruoka- ja siivouspalveluissa sekä vapaa-aikapalveluissa. Alkaneella kesälomakaudella hyödynnetään joidenkin tehtävien osalta erilaisia vuosiloma- ja vapaajärjestelyjä.

Ylöjärven kaupunginhallitus päätti yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä 30. maaliskuuta. Yhteistoimintamenettelyn tavoitteena oli selvittää eri vaihtoehdot kaupungin henkilöstöresurssin sopeuttamiseksi tilanteessa, jossa osa kaupungin palveluista oli valtioneuvoston linjausten mukaisesti suljettu tai supistettu ja joka heikensi merkittävästi kaupungin taloudellista tilaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?