Aluehallintovirasto: 50–500 henkilön yleisötilaisuudet mahdollisia erityisjärjestelyin kesäkuussa

Aluehallintovirasto tiedotti tiistaina, että alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja kesäkuun alusta alkaen. Myös 50–500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta.

Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene.

Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön, yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi siis järjestää erityisjärjestelyin. Ihmisten turvallisuus on varmistettava asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, eivätkä aluehallintovirastot myönnä näiden osalta poikkeuksia.

Aluehallintovirastojen nyt antamat määräykset ovat voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Aluehallintovirastojen määräysten ainoana tavoitteena on estää koronaviruksen leviämistä Suomessa. Määräyksemme ovat yleisluonteisia, eikä niissä oteta kantaa jokaiseen yksittäiseen tapahtumaan. Jokaisen tapahtumajärjestäjän tai toimijan pitää itse arvioida, miten se toteuttaa määräykset asiakasmäärien rajaamisesta, turvaetäisyyksistä ja hygieniaohjeistuksista toiminnassaan ja toteuttaa toiminnan, tilaisuudet ja tapahtumat niin, ettei tautitilanne pahene.

Hallitus suosittelee välttämään yli 50 henkilön kokoontumista sellaisissayksityisissä tilaisuuksissa, jotka eivät ole yleisötilaisuuksia. Tällaisia ovat muun muassa yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämät juhla-, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumat sekä uskonnolliset tilaisuudet.

Aluehallintovirasto korostaa jokaisen toimijan ja kansalaisen omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?