Terveyskeskus alkaa palata kohti normaalia arkea – esimerkiksi neuvoloihin ja kontrolleihin saa taas ajan

Ylöjärven terveyskeskus alkaa palauttaa normaaleja toimintojaan ja palveluitaan pandemiarajoitusten jälkeen, tiedottaa kaupunki.

(arkistokuva)

Kutsuntatarkastukset on jo aloitettu ja neuvolavastaanottoja laajennettu. Lastenneuvolan ikäkausitarkastukset järjestetään jälleen normaalisti 11.5.2020 lähtien. Myös lääkärineuvolat pyritään järjestämään toistaiseksi normaalisti.

Kouluterveydenhoitajat ovat tavoitettavissa tavalliseen tapaan 14.5.2020 alkaen.

6-vuotiaiden tarkastukset järjestetään jälleen normaalisti. 1.- ja 7.-luokkalaisten laajat terveystarkastukset pyritään toteuttamaan kevään ja kesän aikana.

Aikoja voi jälleen varata pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrolleihin sekä muihin ei-kiireellisiksi määriteltyihin tilanteisiin.

Ikäihmisiä ja muita riskiryhmiä hoidetaan edelleen mahdollisuuksien mukaan etänä. Myös muita potilaita voidaan yhä hoitaa puhelinetävastaanottojen kautta. Mikäli fyysinen vastaanottokäynti on tarpeen, se toteutetaan mahdollisimman turvallisesti.

Kulku terveyskeskukseen

Kulku Ylöjärven terveyskeskukseen tapahtuu määränpäätä lähinnä olevan ulko-oven kautta. Talon läpi ei saa kulkea. Esimerkiksi fysioterapian tai lännen palvelupiirin asiakkaat kulkevat suoraan kyseisen toimipisteen ulko-ovesta.

Päivystys jatkaa toimintaansa kahdessa osassa. Kaikkien infektio-oireisten tulee kulkea ensiavun ulko-ovesta ja ilmoittautua ensin ensiavun palvelutiskillä.

Näin pitää toimia, vaikka olisi menossa vain esimerkiksi laboratorioon tai röntgeniin. Muut päivystyksellistä arviota tarvitsevat kulkevat ns. vanhasta pääovesta (lähinnä keskustaa oleva ovi) ja ilmoittautuvat idän palvelupiirin toimistoon.

Kiireettömissä asioissa vastaanotolle tultaessa ilmoittaudutaan oman alueen toimistoon kuten aiemminkin.

Kulku terveyskeskukseen koronapandemian aikana >>

Tarvittaessa aina yhteys terveydenhuoltoon

Koronapandemian lisäksi esiintyy edelleen muita infektioita ja vaivoja. Koronatilanteen vuoksi ei pidä jättää hakeutumatta hoitoon.

Kiireellisissä tapauksissa –  esimerkiksi rintakipua, voimakasta hengenahdistusta, puheen puuroutumista tai halvausoireita – hoitoon tulee hakeutua välittömästi soittamalla 112:een.

Lieviä flunssan kaltaisia oireita voi seurata ja hoitaa kotona. Jos tulee oireita, joiden vuoksi olisi hakeutunut sairaanhoitajan tai lääkärin arvioon ennen koronaa, tulee nytkin olla yhteydessä terveydenhuoltoon tilannearviota varten.

Yhteydenottojen toivotaan tapahtuvan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti paitsi hätätilanteissa, jolloin tulee soittaa suoraan hätänumeroon 112.

Ylöjärven kaupunki seuraa pandemiatilannetta jatkuvasti ja muuttaa tarvittaessa käytäntöjään.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?