Tiedätkö Ylöjärveltä paikan, joka tarvitsisi puistonpenkin tai katetun pyöräparkin? Kerro ehdotuksesi kaupungin kyselyssä

Ylöjärven kaupungin tekniikka- ja ympäristöosasto sijoittaa tänä vuonna uusia levähdyspenkkejä ja katettua pyöräpysäköintipaikkoja eri puolille kaupunkia.

Levähdyspenkkejä löytyy pitkin keskustaa, mutta mihin niitä tarvittaisiin lisää? (arkistokuva)

Sijoittelussa kaupunki tarvitsee kuitenkin ylöjärveläisten apua: tiedätkö sinä paikan, joka tarvitsisi ehdottomasti puistonpenkit tai katetun pyöräparkin?

Voit ehtottaa paikkaa kyselyssä, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta.  Kysely on auki 20. toukokuuta saakka.

Katettuja pyöräpysäköintipaikkoja sijoitetaan pääsääntöisesti kanta-Ylöjärvelle bussireittien yhteyteen kaupungin katualueille. Levähdyspenkeillä puolestaan pyritään mahdollistamaan ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten omaehtoinen liikkuminen ja asiointi palveluissa.

Kaupunki on varannut tälle tälle ja seuraavalle kolmelle vuodelle vuosittaisen 55 000 euron summan levähdyspenkkien ja pyöräparkkien toteutukseen.

Ylöjärvellä laadittiin lisäksi vuonna 2015 kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lisätä kävelyn ja pyöräilyn määrää Ylöjärvellä ja vähentää samalla autoliikenteen kasvua. Ohjelman tavoitteena on nostaa kävelyn osuus 19 prosenttiin ja pyöräilyn 15 prosenttiin kaikista Ylöjärvellä tehdyistä matkoista vuoteen 2030 mennessä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?