Näin kaupunki alkaa purkaa koronarajoituksia: päiväkodit, kirjastot, lukio, päiväleirit…

Myös lukio siirtyy lähiopetukseen ensi viikolla, ja uimahalli aukeaa uimakouluille ja seuroille 1.6.

(Kuva kaupungintalosta ja Räikästä: Jani Saarenpää)

Ylöjärven kaupunki on aloittanut omissa palveluissaan valmistelut koronarajoitusten purkamiseksi, kertoo kaupunki. Tässä vaiheessa on linjattu seuraavaa:

Varhaiskasvatus, peruskoulut ja lukio:

Ylöjärven lukio siirtyy lähiopetukseen ajaksi 14.-30.5.2020. Lukuvuosi jatkuu tuolloin normaalin lukujärjestyksen mukaan.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteita puretaan 14.5.2020 alkaen. Perusopetuksessa palataan tällöin lähiopetukseen ja varhaiskasvatusta koskevasta suosituksesta hoitaa lapsia kotona luovutaan.

Ylöjärven peruskoulut lähettävät huoltajille ohjeistusta lähiopetuksen alkamisesta Wilman kautta. Lähiopetuksen käynnistäminen edellyttää kouluilta tila-, opetus-, ruokailu- ja kuljetusjärjestelyjä.

lue myös:

Kouluun paluu: ohjeita tuli, mutta käytännönjärjestelyitä ei ole vielä tehty, rehtori: ”Paluu normaaliin on välttämätöntä, mutta haasteita järjestelyt tuovat”

Ylöjärven päiväkoteihin on tulossa 14.5.2020 alkaen noin 1200 lasta (nyt lapsimäärä noin 470). Tällä hetkellä suljettuina olevat varhaiskasvatuksen yksiköt avataan 14. toukokuuta. Parhaillaan on käynnissä kysely varhaiskasvatuksen kesäajan tarpeista.

Kaupungin järjestämät koululaisten päiväleirit toteutetaan kesäkuussa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Vapaa-aikapalvelut:

Valtioneuvoston linjausten mukaan kokoontumisrajoitus lievenee 10:stä henkilöstä 50:een 1.6. alkaen. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 asti. Monien julkisten sisätilojen avaaminen tulee mahdolliseksi kesäkuun alussa.

Ylöjärven kirjastojen palautusluukut avautuivat 4.5.2020. Aineiston uloslainaaminen on mahdollista, kun turvalliset ratkaisut ovat valmiit. Kirjastotilat avautuvat valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 1.6.2020.

Ylöjärven uimahalli avautuu uimakoulukäyttöön ja seurojen harrastustoimintaan 1.6.2020. Lisäksi pyritään tarjoamaan erityisryhmille mahdollisuuksia uimiseen.

Sisäliikuntatilojen ja ulkokenttien vuorot ovat seurojen käytettävissä kesäkuun alusta alkaen kokoontumis- ja turvamääräysten mukaisesti. Harrastustoiminta Ylöjärven jäähallissa käynnistyy niin ikään 1.6.2020; tarkentavat ohjeet julkaistaan jäähallien kotisivuilla.

Nuorisopalvelut järjestää nuorille kesäkuussa pienryhmätoimintaa, kuten päiväretkiä.

Kulttuuripalvelut toteuttaa kesällä joitakin pientapahtumia, pääpaino on lasten tapahtumissa.

 

Valtioneuvosto linjasi neuvotteluissaan 3.-4.5.2020, että koronaviruksesta johtuvia rajoituksia aletaan vaiheittain purkaa ja Suomi siirtyy viruksen leviämisen estämisessä niin sanottuun hybridistrategiaan (valtioneuvoston tiedote 4.5.2020). Poikkeusolot Suomessa jatkuvat kuitenkin edelleen.

Mikäli tautitilanne huononee, rajoitustoimia voidaan tiukentaa uudestaan.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?