Hakemus kulttuuripääkaupungiksi lähtee ministeriöön ja ulkomaille – Ylöjärvi mukana hankkeessa

Tampereen ja 19 muun pirkanmaalaisen kunnan ensimmäinen hakemus vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä varten on valmis. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi hakemuksen maanantaina 20.4.

Kuva: Jani Saarenpää

Hakuprosessi on tosin vasta alussa. Seuraavaksi hakemus toimitetaan näinä päivinä opetus- ja kulttuuriministeriöön ja sitä kautta kansainväliselle asiantuntijaraadille.

Raati haastattelee Suomen hakijakaupunkeja 23.6 – 24.6. Raati arvioi hakemuksen ja haastattelee hakijakaupunkien edustajat. Raati tekee näiden perusteella 24.6. päätöksen siitä, mitkä kaupungit pääsevät toiselle kierrokselle.

 

Jatkoon päässeet kaupungit syventävät ja täsmentävät hakemustaan syksyn aikana. Raati tekee toisen vaiheen laajemman hakukirjan perusteella lopullisen valinnan alkuvuodesta 2021.

Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihakua on työstetty Tampereen johdolla ja mukana ovat Tampereen lisäksi Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?