Swerockin betonitehdas täyttää vuoden – Myös pienrakentajien kannattaa ryhtyä asiakkaiksi

Swerock toimittaa lähialueille betonia ja käyttää paikallisia aineksia ja työvoimaa.

Swerockin on ollut hyvä olla Ylöjärvellä, sillä liikenneyhteyden ovat toimivat joka puolelle Pirkanmaata ja myös Tampereen ytimeen. (kuva: Swerock)

Swerockin betonitehtaat Ylöjärvellä ja Tampereen Lahdesjärvellä ovat olleet toiminnassa nyt noin vuoden ajan.

– Asiakkaat ovat löytäneet meidät kivasti. Meille tulee päivittäin uusia kontakteja asiakkailta, kertoo Pirkanmaan ja Pohjanmaan myyntipäällikkö Petri Kuutti.

Swerockin betonia käyttävät etenkin isot rakennusliikkeet ympäri Pirkanmaan. Työmaita on esimerkiksi Ylöjärvellä sekä Tampereen Ranta-Tampellassa, Hervannassa ja Vuoreksessa.

Koska betoni on valmisbetonia, se pitää käyttää mielellään kolmen tunnin sisällä. Siksi asiakkaat sijaitsevat noin 50 kilometrin sisällä tehtaista.

Swerock on paikallisuutta suosiva toimija myös siinä mielessä, että se käyttää betonin valmistuksessa pirkanmaalaisia kiviaineksia ja osittain kotimaista sementtiä.

 

Yritys työllistää lisäksi paikallisia pumppu-urakoitsijoita ja autoilijoita betonin siirtämiseen.

Swerock tuntee myös vastuunsa ympäristöasioissa.

Kun autot palaavat betoniajoilta, ne pitää pestä. Pesuvesi hyödynnetään uuden betonin teossa.

– Käytämme myös pesussa kierrätysvettä, sanoo Kuutti.

 

Omakotiasukkaat ja mökkeilijät, tervetuloa asiakkaiksi!

Ylöjärven ja Lahdesjärven tehtaat myivät ensimmäisenä toimintavuotenaan betonia budjettinsa mukaisesti ja lähinnä isoille rakennusliikkeille. Tavoitteena on kasvattaa tuotantoa.

– Näin kesää kohti mentäessä tähtäimessämme ovat omakoti- ja mökkirakentajat, kertoo Pirkanmaan ja Pohjanmaan myyntipäällikkö Petri Kuutti.

Eli Swerockin asiakkaaksi kannattaa tulla, jos rakentaa esimerkiksi liiteriä tai varastoa, joka tarvitsee betoniperustuksen tai -laatan.

Omalla myllyllä betonin tekeminen on kuitenkin raskasta ja aikaa vievää puuhaa.

– Kotimyllyllä tekeminen ei ole enää niin nykypäivää. Paljon nopeampaa on tilata betoniauto ja säästää selkää, sanoo Kuutti.

Betoni on todella painavaa. Esimerkiksi 4 kuutiota betonia painaa noin 10 000 kiloa.

– Kun siirrät sitä muottiin, tiedät tehneesi töitä. Yksi ainoa 100 litraa betonia nielevä kottikärryllinen painaa jo aika paljon, 250 kiloa.

Kuvassa vasemmalta ylhäältä: Samuli Elo, Petri Harjula, Teemu Mattila ja Joonas Mero. (kuva: Swerock)

 

Betonia on eri laatuja, ja eri kohteisiin kannattaa käyttää erilaista betonia. Swerock taitaa nämä eri seokset.

– Meiltä saa varmasti laadukasta tavaraa, laadunvalvontamme on ammattitaitoista. Harva yksityinen osaa tehdä sementin, kiviaineksen ja muiden tarvittavien aineiden suhteutuksen oikein, sanoo Pirkanmaan tehdasvastaava Petri Harjula.

 

Kun asiakas haluaa ostaa betonia Swerockilta, hänen kannattaa soittaa tai laittaa sähköpostia Petri Kuutille. Myyntipäälliköltä saa samalla ohjeita.

– Ostajalla ei ole monestikaan tietoa, mitä laatua kannattaa laittaa mihinkin, ja millaisia välineitä kannattaa käyttää – otetaanko betonia pumpulla vai rännillä, sanoo Kuutti ja jatkaa:

– Autamme näissä asioissa: Kerron, että jos teet näin, niin säästät muutaman euron, tai että tämä tapa on vähän nopeampi.

 

YHTEYSTIEDOT

Myyntipäällikkö Petri Kuutti puh. 0400-227 424

Pirkanmaan tilauskeskus puh. 02 900 910 94

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?