Sataan Tampereen Aluetaksin autoon on asennettu koronasuoja

Sataan Tampereen Aluetaksin autoon Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä on asennettu koronasuoja turvaamaan asiakkaan ja kuljettajan terveyttä.

(Arkistokuva: Jere Paldanius)

Suojauksessa ajoneuvon matkustamotilat ja ohjaamo eristetään toisistaan muovikalvolla.

Takseihin asennettavat, läpinäkyvät muovikalvot ehkäisevät viruksen mahdollista tarttumista estämällä pisaroiden leviämistä puolin ja toisin taksin etu- ja takaosan välillä. Ensimmäiset suojaukset asenettiin noin sataan Tampereen Aluetaksin ajoneuvoon P-Hämpin tiloissa 17.-19.4.

Suojaukset tehdään asbestisuojauksessa käytetyillä ammattilaisteipeillä. Etupenkkien taakse kiinnitetään teippaamalla kirkas kalvo, joka räätälöidään jokaiseen autoon erikseen. Teipin käyttö mahdollistaa sen, ettei ajoneuvoihin tarvitse rakentaa pysyviä ratkaisuja.

Kuka tahansa voi tilata suojatun kyydin

Suojatun kyydin voi tilata asiakas, joka epäilee koronatartuntaa ja tarvitsee taksikyydin esimerkiksi sairaanhoitoon.

Suojatut kyydit ovat kuitenkin tarkoitettu myös kaikille asiakkaille, jotka haluavat kulkea taksilla mahdollisimman turvallisesti. Tampereen Aluetaksi hoitaa taksitilauksia Tampereelle ja ympäristökuntiin sekä välittää Kela- ja sote-kyytejä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueilla.

– Suojaus ei takaa täysin 100 %:sta suojaa virukselta, mutta se pitää asiakkaan suojassa takapenkillä ja kuljettajan suojassa pisaratartunnoilta. Myös suojattujen taksien desinfioinnista ja puhdistuksesta huolehditaan tehostetusti. Suojatun kyydin pystyy jokainen tilaamaan aivan normaalisti soittamalla Taksi Tampereen välityskeskukseen, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?