Koululounaan sisältö on nyt päätetty – ei varsinaista lounasta, vaan ruokakassi

Ylöjärven kaupunki on päättänyt toteuttaa etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokahuollon ruokakassijakelun kautta, tiedottaa kaupunki.
allergia, ruoka-allergia, Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys, vertaistuki

Kauppakassi sisältää mm. kuiva-aineita, säilykkeitä ja maitoa. Arkistokuva ei liity juttuun.

Tämä mahdollistaa kaupungin mukaan oppilaiden mahdollisimman yhdenvertaisen kohtelun poikkeusoloissa. Kassijakelu koskee perusopetuksen 1.-9.-luokkalaisia.

Kasseja jaetaan yksi per oppilas ja se kattaa kouluruoan 13.5.2020 asti. Mikäli etäopetus jatkuu tämän jälkeen, kaupunki järjestää toisen kassijakelun.

 

Kassi sisältää huoneenlämmössä säilyviä tuotteita: kuiva-aineita, säilykkeitä, kiisseliä, mehua ja iskukuumennettua maitoa sekä tuoretuotteita. Kassi painaa noin 14 kiloa. Sisällössä on huomioitu yleisimmät erityisruokavaliot.

Kassijakelu tapahtuu viikolla 17 eli 20.4. alkavalla viikolla.

Tarkemmin ottaen jakelu tapahtuu yhtenä päivänä niillä kouluilla, joilla on lähiopetusta. Poikkeuksina ovat Ylöjärven Yhtenäiskoulu ja Kauraslammen koulun Veittijärven toimipiste, joissa kasseja jaetaan kahtena peräkkäisenä päivänä.

Huoltajille on lähetetty tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

 

Toiveena on, että oppilaan kassi haetaan hänen omasta koulustaan.  Kassit jaetaan sisätiloissa, ja paikalla on henkilökuntaa ohjaamassa.

Jakotilanteessa tulee noudattaa turvavälejä ja välttää ryhmien muodostumista ja oleilua koulun alueella.

Lue myös:

Ilmaisen koululounaan suosio yllätti kaupungin – siksi jakelu siirtyy

Kaupunki alkaa jakaa lounaita oppilaille – ruoan tarpeesta pitää kertoa viimeistään 8.4.!

 

Kuntien on järjestettävä kouluruokailu myös poikkeusoloissa niille perusopetuksen oppilaille, jotka osallistuvat lähiopetukseen. Etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokailua voidaan järjestää siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?