Työteveyslaitos julkaisi vinkit kotitekoisten maskien tekoon

Suomessa on ollut paljon puhetta virustartuntoja ehkäisevistä kasvomaskeista. Työterveyslaitos on julkaissu vinkit kotitekoisten maskien ompelijoille ja käyttäjille.

Työterveyslaitos kuitenkin muistuttaa, että parhaiten koronavirustartuntaa voi ehkäistä pitämällä etäisyyttä muihin ihmisiin sekä pesemällä kädet usein saippualla. Joskus kuitenkin myös kasvomaskista saattaa olla hyötyä.

Kasvomaskia voi käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, esimerkiksi ruuhkaisissa kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. Kasvomaskeja voi valmistaa ja tehdä myyntiinkin tietyin edellytyksin.

Työterveylaitoksen ohjeeseen on koottu tietoa materiaaleista, malleista ja tarvittavista tuotetiedoista. Työterveyslaitos kertoo lisäksi, miten kasvomaskia käytetään oikein, mitä haittaa maskista voi olla ja miksi kasvomaskia ei voi kutsua hengityksensuojaimeksi.

Pahimmillaan maskit voivat olla jopa viruksenlevittäjiä, jos oikeanlaisesta hygieniasta ei pidetä huolta. Väärin käytettynä kasvomaski lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä.

Katso Työterveylaitoksen vinkit täältä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?