Ylöjärvi Retkelle -kartta auttaa löytämään erilaisia luontokohteita – karttaan on merkitty myös yöpymis- ja melomiskohteita

Suosituimmilla retkeilypaikoilla on ollut ruuhkaa ihmisten hakeutuessa luontoon. Nyt on hyvä hetki tutustua vähemmän tunnettuihin retkeilykohteisiin Ylöjärvellä.

Kohteiden löytämistä on Ylöjärvellä edistetty kokoamalla helppokäyttöiseen Ylöjärvi Retkelle -karttaan yli 250 luonto- ja kulttuurikohdetta, tiedottaa kaupunki.

Palvelu on maksuton. Se toimii Google Mapsin avulla ja antaa reittiohjeet suoraan kohteeseen.

Jokaisesta kohteesta on ilmoitettu lähin postiosoite, joten myös oman navigaattorin käyttö kohteen löytämiseksi on sujuvaa.

 

Luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi karttaan on merkitty historiallisia kohteita sekä melontareittejä, nuotio- ja yöpymispaikkoja sekä ankkuri- ja rantautumispaikkoja.

Kartalle voi halutessaan valita näkyville vain itseä kiinnostavat kohderyhmät, mikä selkiyttää karttanäkymää.

 

Karttapalvelua on ollut koostamassa useita ylöjärveläisiä organisaatioita kuten Ylöjärven luonto, Ylöjärvi-Seura, Ylöjärven kaupungin maankäyttö- ja ympäristöpalvelut, kulttuuripalvelut sekä yksittäisiä ylöjärveläisiä.

Palvelua kehitetään jatkuvasti käyttäjien palautteen pohjalta. Käyttäjä voi esittää ehdotuksen uudesta kohteesta tai lähettää valokuvan ylläpitäjille. Kävijöiden toivotaan merkitsevän kuvia ja julkaisuja eri retkikohteista somekanavissa tunnisteella #Ylöjärviretkellä.

Osa kohteista on yksityisalueilla, joten toivomme kävijöiden kunnioittavan yksityisrauhaa sekä jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia.

Karttaan pääse käsiksi linkin kautta, joka löytyy kaupungin nettisivuilta: www.ylojarvi.fi/retkelle

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?