THL: Ylöjärvellä nyt seitsemän varmistettua koronatartuntaa

Ylöjärvellä on nyt todettu seitsemän koronavirustartuntaa. Asia selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kertoo karttasovelluksesta, johon on koottu kuntakohtaiset tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa.

Maanantaina päivällä Ylöjärvelle on merkitty siis seitsemän tartuntaa. Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Lue myös:

Ylöjärvellä on varmistettu koronatartuntoja

Ylilääkäri vastaa: Mitä kautta infektiopotilaat tulevat terveyskeskukseen? Miten vaivaani hoidetaan, jos se ei ole kiireellinen?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?