Yhtenäiskoulun leivoskilpailu sai huippusuosion – Katso miltä voittajaleivokset näyttivät

Ylöjärven Yhtenäiskoululla järjestettiin maaliskuun alussa alakoululaisten leivoskilpailu. Kilpailun tarkoituksena oli valmistaa ryhmässä tai parin kanssa muffinseja.

Leipominen vaatii ryhmätyötaitoja ja keskittymistä.

Leivokset tuli suunnitella paria päivää ennen kilpailua. Ryhmän oli valittava kolmesta eri taikinasta: suklaasta, vaniljasta sekä mustikasta. Sen jälkeen tuli valita muffinsien koristelu: minkä värinen kuorrutus, tuleeko strösseleitä vai kenties vaahtokarkkeja.

Koristeluvaiheessa kuitenkin saattoi tulla uusia ideoita. Näin kertovat 2. luokalla olevat Rasmus, Elias ja Jesper:

– Kuorrutimme sinisellä kuorrutteella muffinsimme ja ne alkoivat näyttää maapalloilta, joten lisäsimme hieman vielä vihreää kuorrutetta ja koristeita. Idea maapallomuffinseihin tuli kesken leipomisen. Olemme tyytyväisiä lopputulokseemme.

Oppilaat sekä opettajat saivat äänestää voittoleivoksen. Koulun oppilaskunta ja pikkuparlamentti, joka koostuu koulun pienimmistä oppilaista, järjestivät kilpailun 2.–6.-luokkalaisille. Idea kilpailuun lähti viime vuoden yläkoululaisille järjestetystä kakkukilpailusta, jonka jälkeen myös alakoululaiset olivat kovasti toivoneet omaa kilpailua.

Kakun leipominen ei kuitenkaan ole helppoa edes yläkoululaiselle, joten jonkin ajan suunnittelun jälkeen päädyttiin lopputulokseen, joka osoittautui muffinsien leipomiseksi.

Pojatkin innostuivat kovasti leipomisesta.

Kilpailuun ilmoittautui jopa 58 ryhmää, mutta tilojen, tarvikkeiden ja rahoituksen takia oli arvottava 18 ryhmää, jotka pääsivät mukaan leipomaan. Palkintona voittajille oli oppilaskunnan rahoittamat elokuvaliput, kullekin ryhmän jäsenelle yksi lippu.

Useat alakoululaiset kertovat tykkäävänsä leipoa. He ovat leiponeet myös kotona.

– Olen leiponut kotona siskoni ja vanhempieni kanssa. Osallistuimme kilpailuun, koska leipominen on kivaa.

– Kotona olen leiponut kavereideni ja siskojeni kanssa. Osallistuimme, sillä halusimme leipoa ja kokeilla taitojamme.

Osallistujien mielipiteet kilpailusta olivat positiivisia.

– Oli se aika jännittävää ja yhtä aikaa kivaa.

Kotitaloudenopettaja sekä oppilaskuntaa ohjaava opettaja Liisa Naskali oli järjestämässä kilpailua ja kertoo leivontakilpailujen tulevaisuudesta.

– Todennäköisesti alamme jatkossakin järjestämään erilaisia leivontakilpailuja koulussamme. Joka toinen vuosi voisi olla alakoululaisille ja joka toinen vuosi yläkoululaisille. Oppilaat ovat tykänneet näistä kilpailuista erittäin paljon.

Yleisöäänestyksen voittajaksi kruunattiin Finlandiaruusu-niminen leivos. Opettajista oli koottu pieni ryhmä, jotka tuomaroivat leivosten näön ja maun perusteella kilpailun voittajaksi Rainbow Muffe -nimisen leivoksen. Erikoismaininnan sai Maapallomuffinssi tarinansa ja värillisyytensä vuoksi.

JENNI PORANEN, HELMI MASO, NELLY ANTTONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?