Hautaansiunaamistilaisuudessa voidaan poiketa 10 henkilön rajoituksesta

Suomen hallituksen linjausten ja piispojen antaman yleisohjeistuksen mukaan kirkollisiin toimituksiin saa osallistua nykytilanteessa enintään kymmenen henkilöä. Tästä voidaan kuitenkin poiketa hautaansiunaamistilaisuuksissa.

Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan.

Jos hautaan siunaamisesta muodostuu lähiomaisten siihen osallistuessa yli 10 hengen tilaisuus, tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä. Ylöjärven seurakunnan mukaan tämä tapahtuu esimerkiksi niin, että osallistujat ovat siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön ei tule osallistua siunaustilaisuuteen. Myös haudalla tapahtuvissa siunauksissa ja uurnanlaskuissa toimitaan samalla tavoin.

Ylöjärven seurakunta ei tee tilavarauksia seurakunnan tiloihin muistotilaisuuksiin toistaiseksi. Seurakunta suosittelee muistotilaisuuden järjestämistä suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua. Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuudesta videolähetyksen, jolloin muut voivat seurata tilaisuutta etänä.

Ylöjärven seurakunnassa Siunaustilaisuus tulee järjestää 2–4 viikon kuluessa kuolemasta. Mikäli itse siunaustilaisuutta halutaan siirtää merkittävästi myöhempään ajankohtaan, voidaan järjestää siunaustilaisuus nyt 2–4 viikon kuluessa läheisten läsnä ollessa ja tuhkauksen jälkeen myöhemmin järjestettävään uurnanlaskuun voidaan kutsua mahdollisesti laajempi saattoväki.

Ylöjärven seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee toistaiseksi ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Ylöjärven Uutiset julkaisee myöhemmin tänään vs. kirkkoherra Jyrki Koiviston haastattelun koronatilanteen vaikutuksista seurakunnan toimintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?