Ylöjärveläiset voivat tehdä sähköisen oirearvion koronaviruksesta verkossa

Ylöjärven kaupunki tarjoaa verkossa mahdollisuutta oirearvion tekemiseen, jos ihminen epäilee itsellään koronavirustartuntaa.

Vaikka havaitsisi itsellä hengitystietulehduksen oireita, ei kannata ottaa yhteyttä Ylöjärven terveyspalveluihin. Oireiden ilmaantuessa kannattaa noudattaa yleisiä hengitystietulehduksen hoito-ohjeita. Silloin kannattaa pysyä kotona, eikä ruuhkauttaa terveyskeskuksen palveluita. Kotona kannattaa pysyä niin kauan, että takana on yksi oireeton päivä.

Halutessaan voi tehdä sähköisen oirearvion koronavirustartunnasta Ylöjärven terveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa.

Jos vointi heikkenee eikä pärjää kotihoito-ohjeilla, kannattaa ottaa yhteyttä Ylöjärven terveyspalveluihin sähköisesti tai puhelimitse. Yhteyttä voi ottaa myös omaan työterveyshuoltoon.

Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvontanumero 050 437 1300 palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–18. Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 palvelee vuorokauden ympäri.

Koronatestejä tehdään pääsääntöisesti vain oireiselle terveydenhuollon henkilöstölle sekä niille oireisille sosiaalihuollon työntekijöille, jotka työskentelevät pitkäaikaishoidossa tai -hoivassa. Testiin hakeutumisella ei ole kiire, sillä testi tehdään vasta 2–5 vuorokauden kuluttua oireiden alkamisesta. Lisäksi testejä voidaan tehdä määrätyin perustein sairaalassa ja pitkäaikaishoidossa jo oleville vakavasti sairaille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?