Ylöjärvellä koulut menevät kiinni keskiviikkona, uimahalli, kirjastot ja muut tilat jo tiistaina

Ylöjärven kaupunki noudattaa maan hallituksen linjauksia toimista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Ylöjärvellä päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Peruskoulujen tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään keskiviikosta 18.3. alkaen. Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3.-luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Ylöjärven lukio siirtyy etäopetukseen jo tiistaista 17.3.2020 alkaen. Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan tiivistetyssä aikataulussa 23.3. mennessä.

Urheilutalo-uimahalli, jäähalli ja kaupungin muut urheilutilat, kirjastot ja kirjastoauto, nuorisotilat ja kerhotilat suljetaan tiistaista alkaen.

Lisäksi kiireetöntä toimintaa sosiaali- ja terveyshuollossa vähennetään. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty valtioneuvoston linjausten mukaisesti, samoin ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa.

Vanhusten päivätoiminta lakkautetaan toistaiseksi, samoin kuntouttava työtoiminta.

Ylöjärven kaupungin johto seuraa koronavirustilannetta tehostetusti ja noudattaa kaikessa toiminnassa valtakunnallisia linjauksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?