Pirkanmaalla uusia koronatartuntoja – Kiireettömän hoidon perumiseen varaudutaan

Eilisen torstain aikana Pirkanmaalla todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista yksi liittyy Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella. Näihin tapauksiin ei tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia.

Sairaanhoitopiiri on aloittanut varautumisen päivystyksen kasvavaan potilasmäärään Taysissa. Kiireetöntä toimintaa vähennetään vaiheittain ensi viikon jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa potilaille sitä, että potilaiden kiireettömiä toimenpide- ja vastaanottoaikoja perutaan ja uusista ajoista ilmoitetaan erikseen.

Taysin sairaaloissa on päätetty rajoittaa vieraiden vastaanottamista kotimaasta ja ulkomailta. Omaiset ja läheiset voivat kutenkin toistaiseksi vierailla sairaaloissa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa kaikista uusista koronavirustapauksista toistaiseksi päivittäin kello 11. Ylöjärven Uutiset seuraa tilannetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?